Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Mennyire szívesen terjesztjük a botrányt?

Közzétéve: 2018. 07. 03. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 230 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Naponta tesszük fel a kérdést: „És azt hallottad?” Elég csak Schwarzenegger házasságon kívül született gyerekére vagy az IMF-vezér szexbotrányára gondolni, hogy rájöjjünk...

...pletykaéhségünk milliárdos bevételhez segíti a tévét, a magazinokat és az online médiát.

A kutatók szerint evolúciós stratégia, hogy a rossz hírt jobban megjegyezzük, hiszen így védjük magunkat a „gonosztól”.  A Science című lapban megjelent tanulmány szerint agyunk tovább tárolja azoknak az arcát, akikhez negatív dolgokat tudunk kapcsolni.

A kísérleti alanyoknak idegenek képét mutatták úgy, hogy két szemükkel különböző arcokat láttak, miközben pozitív, semleges vagy negatív információkat osztottak meg a fotón látható emberekről. Agyuk, hogy ne zavarodjon össze teljesen, mindig csak az egyik képre fókuszált. A kutatók egy speciális képalkotási módszerrel vizsgálták, melyik fotóra koncentrálnak a résztvevők, és hogy pontosan mit is látnak. Az eredmények alapján legtöbben a rossz tulajdonságokkal rendelkező személy fényképére fókuszáltak. A folyamatot az agy végezte, a kísérleti alanyok többségének fel sem tűnt.

A pletykáknak kitett hírességeket minden bizonnyal nem lepi meg az eredmény. Egyik legjobb példa a jelenségre Paul Reubens, akit 1991-ben tartóztattak le egy pornómoziban történt incidensért, de karrierje még legalább egy évtizedig szárnyalt, vagy Richard Gere, aki népszerűségének jót tett az általa tagadott vád, miszerint bizarr szexuális vágyait olykor futóegereken vezeti le.

A folyamat szempontjából mindegy, hogy az információk bizonyíthatóak-e. Valószínűleg ezért is óvják a gyerekeket a pletykálkodástól, hiszen ezáltal nagyon könnyű minden alap nélkül bemocskolni másokat.

„Minden bizonnyal úgy védjük meg magunkat a csalóktól és a hazudozóktól, hogy megpróbáljuk jól fejünkbe vésni az arcukat.” – fogalmaztak a kutatók. A celebek számára pedig mindez a hosszú ideig tartó hírnév egyik kulcsa lehet.
Forrás: Ezoterikus.hu