Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Allergiából depresszióba

Közzétéve: 2017. 06. 19. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 337 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy tanulmány megállapította, hogy az érzékeny emberek hangulata romlott, amikor allergénekkel érintkeztek. Az allergiaszezon nem csak az elkerülhetetlen köhögést, a tüsszögést és a viszketést jelenti...

hanem kedvünk is rosszabb lesz. Ezt a felismerést az Amerikai Pszichiátriai Társaság éves közgyűlésén New Orleans-ben ismertették.

"A depresszió nagyon gyakori betegség, és az allergia még gyakoribb" - mondta a tanulmány szerzője, Dr. Partam Manalai, a Marylandi Orvosi Egyetem pszichiátere. A legtöbb pollenszemcse tavasszal fordul elő a levegőben, egy kevés pedig ősszel. Ez egybeesik az egész világon az öngyilkosságok fő időszakával.

Hogy megvizsgálják ezt a kapcsolatot, Manalai és kollégái 100 önkéntest toboroztak Baltimore-ból és Washingtonból, akik súlyos depresszióban szenvedtek. Körülbelül a fele volt allergiás a fákra és/vagy a parlagfűre, a többiek pedig nem.

Az önkénteseknél mind a magas-és alacsony pollenszezon alatt kikérdezték, és megmérték az IgE antitestek (allergénre való érzékenység mértéke) számát. Úgy tűnik, ez az első vizsgálat, amely összekapcsolja az IgE méréseket a depressziós pontszámokkal.
 


"A hangulatzavarokkal küzdő betegeknek, akik allergiásak voltak egy aeroallergénre, romlott a kedvük, amikor az allergénekkel érintkeztek" - mondta Manalai. "Azok a páciensek, akiknél mindkét rendellenesség megtalálható, sebezhetőbbek a pollenszezon csúcs alatt. Ezen körülmények kezelésével lehetne megakadályozni őket abban, hogy depressziósak legyenek a nagy-pollenszezon alatt" - tette hozzá.

Az eredmények talán segítenek abban is, hogy kiderüljön, a depresszió és allergia kapcsolata mennyire pszichés és mennyire biológiai. Ezzel a tudással a kézben, a kutatók talán képesek lesznek új terápiás módszerek használatára is. Manalai és társszerzői úgy hiszik, hogy biológiailag alátámasztott a jelenség, bár ezen a ponton még nem világos, hogy az allergia vezet a depresszióhoz, vagy fordítva.

Természetesen a megállapítások egyértelműek Dr. Jordan S. Josephson számára, aki orrmelléküreg-specialista a New York-i Lenox Hill Kórházban. "Gondoljunk bele: ha allergiások vagy, nem tudunk lélegezni, nem alszunk jól, kimerültek vagy, nyomorultul érezzük magunkat, és kezdünk depressziósak lenni, mert úgy érezzük, mintha valaki egy 50 kilós krumpliszsákot rakott volna a hátunkra” - mondta Dr. Josephson.
Forrás: Ezoterikus.hu