Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

5 tuti tipp a stressz kezelésére

Közzétéve: 2020. 05. 23. Írta: EGG Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Mindenki nyugodt, kiegyensúlyozott életre vágyik. Olyan életre, ahol a nyomás rajtunk minimális, vagy legalább elviselhető, vagy...

 
Tény, hogy minél többre vágyakozunk, annál többet kell tennünk érte, vagyis a nyomást saját magunkon mi fokozzuk. Ismerjük a jótékony és a káros stressz fogalmát. Szentül megfogadjuk, hogy holnaptól nem dohányzunk, korán lefekszünk, kevesebbet dolgozunk. A problémát egyetlen momentum fogja okozni: a holnap. Az idők végezetéig mondogathatjuk, mint egy rossz mantrát, hogy teszünk lelkünkért, testünkért, családunkért valamit, ha végül maradunk, ahol vagyunk, forgatjuk a mókuskereket.

A stressz leküzdésére, kezelésére számtalan módszer ismeretes. Önvizsgálatot tartva könnyű felismerni, hogy a stresszre reakcióként indokolatlan félelmek, testi tünetek jelentkeznek, rémálmok gyötörnek, már ha el tudunk aludni, vagy hajnalban felébredve többé nem vagyunk képesek visszaaludni.
Ezen reakciókat a distressz okozza, melyet megtanulhatunk kezelni, javunkra fordítani. Önmagunk jutalmazásával a sikerélményt gyakorlattá tehetjük életünkben, majd apró lépésekkel haladva felfedezhetjük, hogy a stressz okozója, a szoros határidő, a kivételesen magas összegeket pályázó tender ügye, vagy éppen a hétvégi családi összejövetel végterméke tulajdonképpen egy-egy elismerése munkánknak, erőfeszítéseinknek.
Amikor sikerként éljük meg, hogy a határidőre leadott anyag hibátlan, és időrendben nagyságrendekkel lemaradva megérkezik mellé az erkölcsi, anyagi elismerés is, már kétszer, háromszor is örülhettünk annak, hogy képesek voltunk valami nagy (vagy kicsi, de számunkra, szeretteink számára fontos) dolgot véghez vinni.

1.    Mindig megoldásokat keress!

Jó, ha van valaki, akinek elpanaszolhatod bánatodat, sérelmedet – azonban legjobb, ha a beszámoló végeztével együtt gondolkoztok a lehetséges megoldáson. Nincs olyan probléma a világon, amelyet valami, legyen az a múló idő, vagy tényleges közbeavatkozás, meg ne oldana. Időnként a teljes konfliktusfeloldás hosszú folyamat része, mégis megéri végigmenni az úton, hiszen fejlődésünket szolgálja!

2.    Hozz döntéseket!

Azok, akik homokba dugják a fejüket, cseppet sem boldogabbak, inkább csak nem tudják, hogy mit veszítenek. Amikor úgy érzed, eljött az ideje annak, hogy átértékeld az életedet, a munkádat, tedd meg. Szemléld kritikusan önmagadat, csakúgy, mint a környezetedet. Vond  le a következtetéseket és cselekedj! Mindaddig, amíg arra vársz, hogy valaki rád nyissa az ajtót és döntsön helyetted, az élet elmegy melletted.

3.    Költs magadra!

Nők jellemzője, hogy a családnak mindent megvesznek, magukra pedig nem fordítanak sem pénzt, sem időt. Nem sorolok indokokat, pontosan tudod miről beszélek, elpirultál… A parfümöd nem azért van, hogy életed legeslegkülönlegesebb alkalmára tartogasd. Azért alkották meg, hogy naponta kényeztesd magadat. Az, hogy életed meghatározó napja mikor jött el, úgyis mindig csak később derül ki. Amikor azonban ott vagy a szituációban, nem árt, ha ízig-vérig nőnek érezheted magadat, igaz? Fontos ember vagy, akkor is, ha főiskolára jársz és tanulási nehézségeid vannak, akkor is, ha kisgyermekes anyaként megélhetési gondokkal küzdesz, akkor is fontos vagy, ha épp állást keresel, akkor is, ha egyedül élsz, akkor is, ha társas magányban… Nézd csak meg, hogy hány ember neve van a telefonod memóriájában! jelentős hányaduknak te magad is szerepelsz ugyanígy…, tehát fontos vagy. Méltónak tartanak rá, hogy eltárolják elérhetőségedet. Ahogyan te is az övékét.

4.    Bontakoztasd ki képességeidet!

Pszichológiai tanulmányokból tudjuk, hogy képességeinknek csak 15 %-át használjuk ki. Hová enyészik a többi? Ha gyengeségeidről megbizonyosodtál, végy róluk nagyvonalúan tudomást, majd kezd fejleszteni őket. Kitárul előtted a világ, amikor barátokat szerzel új munkáid, hobbijaid végzése közben. Céljaid együtt formálódnak majd kapcsolataiddal, csak egyre ügyelj, mindig legyen a közeledben egy vidám ember – s hosszú életű leszel a Földön. A humor kimondhatatlanul sok akadályon átlendít.

5.    Készíts tervet!

Legyen egy listád a legfontosabb céljaidról, lebontva feladatokra és a napi munkád során is használj terveket. Semmi ne maradjon fönn a listádon, ami haszontalan, de legyen mindennek helye, ami fontos.
Nézz végig eltervezett életeden, döntsd el, mit szeretnél gyermekeidre, unokáidra hagyni, amikor már nem lehetsz velük. Most megteheted, hogy változtatsz az életeden. Akár 90 éves korodban sem késő. Annál kellemesebb visszanézni, ha még idejében változtatsz, céljaid nyomán haladsz és learatod a babérokat, ráadásul messzire elkerül majd a stressz réme.
Forrás: Ezoterikus.hu