Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Hogyan lehet megtartani a karcsúságot?

Közzétéve: 2018. 05. 16. Forrás: Kulináris Világ
Értékelés
Ez a cikk 248 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A karcsú nők szuper génekkel rendelkeznek és egy hihetetlenül gyors anyagcserével - ezt te el is hiszed? Nem kellene! A karcsú nők egyszerűn csak néhány dolgot helyesen tesznek.

 

Most eláruljuk titkaikat, hogy te is tökéletes bikini-alakkal dicsekedhess - diéta és mérleg nélkül!

Nem tudom,  te hogy érzed magad a bőrödben, de én, ha akárhol csak meglátom a diéta szót, szinte gyomorgörcsöt kapok a gondolatra, hogy tavasz van és ez a téma a nők újra felfedezett kedvence lesz. A d-betűs szó az utóbbi időben kifejezetten zavar, mondhatni kissé idegesít. Az A-tól (Atkins) Z-ig (zóna-diéta) tartó éhség-abc-t a rengeteg női újságnak köszönhetően álmomból felébresztve is kívülről fújom. Az életmódváltás és a diéta mind kitűnő eredményeket ígér, - első pillantásra, -de valahogy mind nagyon sok energiát igénylőnek tűnik. De ha górcső alá vesszük a tippeket, amit a karcsú nők is alkalmaznak, rögtön arra gondolunk: hé, ezt én is meg tudom tenni!1. szabály: együnk mindenfélét!

Igen, jól olvastad. Olyan, mint "tiltott gyümölcs" nem létezik. Az oly sokszor hizlalónak elkönyvelt ételek, mint a kenyér, a krumpli és a tészta egyenesen kötelezőek ahhoz, hogy karcsúak maradjunk. Aki nem eszik szénhidrátot, az egy idő után az izomfelépítését is elveszíti. Így kevesebb energiát kap a szervezete, hogy el tudja égetni a kalóriákat. Micsoda ördögi kör! A szénhidrát nem csak a szervezetet tartja kordában, hanem a léleknek is igazi jókedvbomba. Egy, a Massachusetts Technológia Intézetben végzett tanulmány kimutatta, hogy a szénhidrátok a szerotonintermelést serkentik. Ez a hormon felelős a hangulatunkért és a jóllakottság érzéséért is. Vajas kenyér mint nyugtató? Bár lassabban hat, mint egy csokoládé, de sokkal tovább tart a hatása. Kevesebb kalóriát tartalmaz, valamint a zsír, és cukortartalma is jóval alacsonyabb, mint a csokoládéé.

2. szabály: reggelizz!

Te is rögtön kávéért nyúlsz, ha csörög a vekker reggelente? Akkor azonnal változtass ezen a szokásodon! Aki ugyanis karcsú akar maradni, annak igenis sokat kell reggeliznie. Az ok: aki üres gyomorral kezdi a napot, olyan lesz, mint egy autó gyenge elemmel: jár a motorja ugyan, de csak úgy döcögősen. Aztán egyszer csak megáll egy parkolóban és kér egy kis feltöltést. Az éhségrohamok ránk törnek és így sokkal hamarabb összegyűlnek a kalóriák, mint amennyit a tested valójában igényelne. A Harvard Orvosi Egyetem tudósai arra az eredményre jutottak, hogy aki nem reggelizik megfelelően, az 35-50%-ban veszélyeztetettebb a diabétesz, túlsúly és a vérkeringés megbetegedései tekintetében.

 

Forrás: Kulináris Világ