Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

A szellemi leépülés 7 jele

Közzétéve: 2017. 04. 21. Forrás: www.orvostkeresek.hu
Értékelés
Ez a cikk 272 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Alzheimer-kór olyan komplex betegség mely elsőként gátolja az egyén emlékező, gondolkodási, majd a tanulási, döntéshozó, kommunikációs képességeit.

A kór önmagában, vagy más agyi betegséggel szövődve Magyarországon is a szellemi leépülés leggyakoribb oka. Becsült adatok szerint hazánkban több mint százezer ilyen beteg él.

A betegség kialakulására figyelmeztethet, ha hajlamosak vagyunk ugyanazt a kérdést többször, egymás után ismételgetni. Szintén intő jel lehet, amennyiben ugyanazt a történetet hajtogatjuk folyamatosan, szóról szóra, újra és újra.

A betegség velejárója, hogy az önmagunk ellátásához szükséges teendők végrehajtása problémát okoz. Mindez jelentkezhet a főzés, tisztálkodás, a korábban elsajátított ismeretek elvesztésével, egyszerűbb munkálatok elvégzésére való képtelenséggel.

A betegek annak ellenére, hogy rendszeresen elmulasztják alapvető higiénés feladataikat, állítják, hogy ezeket rendben elvégzik, s az akár napok óta viselt ruháik még mindig tiszták. A kór oly mértékben gátolja az önellátást, hogy képtelenné teszi a beteget a számlák önálló kifizetésére, a pénz beosztására.

A beteg kénytelen olyan kérdések megválaszolásában, döntések meghozatalában másra – például házastársára – támaszkodni, melyeket korábban önmaga végzett el.

A fenti tünetek észlelése nem egyenlő azonnal az Alzheimer-kór diagnózisával. Azonban, ha észrevesszük magunkon, vagy környezetünk figyelmeztet viselkedésünk ilyen irányú megváltozására, mindenképpen tanácsos szakemberhez fordulnunk.

A memóriazavarok területén képzett orvosok, ideggyógyászok, pszichiáterek által elvégzett alapos vizsgálat után pontos képet nyerhetünk állapotunk változásának okairól, a tünetek hátteréről.
Forrás: www.orvostkeresek.hu

Bezárás