Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Hogyan fogyhatsz alvás közben?

Közzétéve: 2018. 04. 19. Írta: Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 33 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szervezetünknek a nappali megterhelések mellett éjszaka is szüksége van kalóriákra! A legújabb kutatások szerint alvás közben akár 100 gramm zsírt is elégethetünk.

 
Mindez attól függ, hogy milyen mélyen és hosszan alszunk.

Kb. másfél órával az elalvást követően dolgozni kezdenek a növekedési hormonok, ehhez viszont energiára van szükség, melyet a szervezet a zsírraktárakból von el. Minél hosszabb az alvási idő, annál több zsír ég el reggelig.

 
 

Ahhoz, hogy ez a folyamat hiba nélkül lezajlódjon, fontos, hogy az éjszakai zsírégetés folyamatát ne zavarjuk meg. Épp ezért esténként kerülni kell a szénhidrát fogyasztását. Ha mégis nassolunk, akkor megemelkedik az inzulintermelés szintje, ez pedig kb. öt órás időtartamra blokkolja, - az egyébként - kedvező, alakunkat "karcsúsító" fiziológiai folyamatot.

Ha mégis elkap az éhség késő este, próbáld ezt elfojtani egy pohár magnéziumban gazdag, szénsavmentes ásványvízzel, hisz ez nagyszerűen elnyomja az erős éhségérzetet.

 

Figyelni kell arra, hogy a szervezet a rendszerességet szereti, így, ha lehet, minden nap nagyjából ugyanabban az időpontban feküdjünk le, s legalább hét órás, pihentető, nyugodt alvást biztosítsunk magunk számára. Az alvás közbeni zsírégetés folyamata így válik a leghatékonyabbá.

 

Azok, akik kifejezetten korán kelnek, s korán is fekszenek le aludni, azoknak a legtöbb energiájuk a reggeli órákban van, s természetesen ebből estére szinte semmi sem marad. Épp ezért a korán kelők reggelizzenek bőségesen, az ebédet déltájra, a vacsorát pedig legkésőbb este hatig ejtsék meg.

 

Kevesebb azok száma, akik gyakorlatilag egész nap energikusak. Õk gyakran kihagyják a reggelit, pedig ez komoly hiba, hiszen a szükséges kalóriákat a nap későbbi óráiban veszik magukhoz, nemegyszer bőséges vacsora formájában, ez hosszú távon hízáshoz vezethet. Nekik azt javasoljuk, próbáljanak fokozatosan hozzászokni a reggelizés gondolatához, a napi étkezések között tartsanak 4-5 órás szüneteket, és csak könnyű vacsorát fogyasszanak, saláta, hal, gyümölcs formájában.

 
A későn fekvő típus rendszerint csak a délutáni órákra és estére lesz energikus, és egyben éhes is. Õk nem kelnek korán, így a reggeli időpontja is általában kitolják, inkább tízórainak felel meg. Eszerint legjobb, ha az ebédet délután kettőre időzítik. Nagyon fontos viszont, hogy a lehetőleg könnyű vacsora semmiképp ne kerüljön késő este az asztalra!
Forrás: Ezoterikus.hu