Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Az öregedés legérdekesebb okai!

Közzétéve: 2018. 04. 19.
Értékelés
Ez a cikk 33 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ki hitte volna, hogy a válás és az antidepresszánsok szedése éveket öregít? Azt eddig is tudtuk, hogy a gondok meglátszanak rajtunk, és nem is valami pozitív módon.

 
Érdekes felfedezés azonban, hogy az öröklött tulajdonságokon kívül mi minden befolyásolhatja kinézetünket.
 

Az amerikai plasztikai sebészek (American Society of Plastic Surgeons) folyóiratában megjelent írásból megtudhatjuk, milyen tényezők idézik elő az idő előtti öregedést. „Mindenkinek megvan a maga genetikai öröksége, amely kezdetben meghatározza az öregedésének ütemét – de ha bizonyos tényezők megjelennek az életében, az felgyorsítja az öregedést. Viszont, ha sikerül elkerülni ezeket a bizonyos tényezőket, akkor lelassíthatjuk az öregedés folyamatát” – mondja dr. Guyuron plasztikai sebész professzor.

Elvált iker: öregebb iker!

Kutatásuk során egypetéjű ikerpárok öregedését vizsgálták – hiszen ők genetikai programjuk szerint pontosan ugyanúgy öregednének. Felfedezték, hogy az arcuk nem feltétlenül tükrözi a biológiai órájuk szerinti korukat.

Digitális fotót készítettek 186 egypetéjű ikerpárról, és részletes kérdőívet töltettek ki velük. A fotók alapján észlelt életkorbeli különbségről egy független szakértőkből álló bizottság adott becslést. Az eredmény: az ikerpárnak az a tagja, aki elvált, két évvel tűnt idősebbnek ikertestvérénél, akár házasságban, akár egyedül, akár özvegyen élt az illető.

Az antidepresszánsokat szedő iker szintén lényegesen idősebbnek látszott a testvérénél.

A testsúly érdekes módon fiatalít – illetve öregít: 40 éves korig fiatalabbnak látszik az, aki soványabb, de e fölött a kor fölött a gömbölydedebb tűnt fiatalabbnak az ikrek közül.

A professzor szerint egyértelmű, hogy a stressz a közös nevező a fenti öregítő tényezők között. Az antidepresszánsok emellett folyamatosan ellazult állapotban tartják az arcizmokat, amitől azok elveszítik rugalmasságukat. Ez lehet az oka a vonások megereszkedésének. És bár a professzor nem javasolja senkinek, hogy szedjen fel plusz kilókat idősebb korában csak azért, hogy fiatalabbnak lássék, az erőltetett fogyás semmiképp nem használ sem az egészségnek, sem a szépségnek.

(Forrás: Fuggetlen.hu)