Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Amilyen a barátod, olyan vagy Te? Jól ismered?

Közzétéve: 2018. 04. 18. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 35 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hogyan viselkedik a legjobb barátod, ha a másik szükségben szenved? Vagy a becstelen emberekkel? Mit gondol, amikor valaki kellemetlenül érzi magát bizonyos társas helyzetekben? Te tudod?

 
A Psychological Science című lapban megjelent tanulmány szerint drágán megfizethet az, aki nem tudja a választ ezekre a kérdésekre.

Több módja van annak, hogy kiismerjük a másik tulajdonságait. Gyakran mondjuk valakiről, hogy kitárulkozó alkat, vagy hogy általában jókedvű. Talán azt is tudjuk, hogyan viselkedik bizonyos helyzetekben. „Ez utóbbi sokkal pontosabb képet ad a személyiségről.” – mondja Charity A. Friesen, a Wilfrid Laurier Egyetem munkatársa – „Van olyan, aki harsány és közvetlen, ha a barátaival van, új közösségekben azonban inkább csendes.”

Friesen és kutatótársa, Lara K. Kammrath egyetemi hallgatókat vont be a vizsgálatba. Mindegyiküket megkérték, hogy hozza magával egy barátját is. Ezután egy online tesztet töltettek ki velük olyan szituációkról, amelyeket egyesek bosszantónak tarthatnak. Ilyen volt például a „szkepticizmus”, amelyet úgy írtak le, hogy az illető nem hisz abban, amit mondanak neki, megkérdőjelez általános igazságokat, vagy nagyon nehéz meggyőzni valamiről. A lista ezen kívül tartalmazta a naivitást, a bátortalanságot, a gátlástalanságot, a tökéletességmániát, a feledékenységet és több hasonló tulajdonságot. Mindegyiknél válaszolniuk kellett arra, hogy mennyire zavarja őket az ilyen viselkedés, és el kellett dönteniük, hogy a barátjuk hogyan áll a kérdéshez.

Néhányan eltalálták a barátaik véleményét, sokaknak azonban fogalmuk sem volt róla. Ez különbözteti meg az egyes barátságokat. Azoknak, akik jól ismerték a másikat, rendszerint szorosabb volt az egymáshoz fűződő viszonyuk, kevesebb volt köztük a zavar és a konfliktus. Más kutatások azt mutatják, hogy nem nehéz leírni valakinek a tulajdonságait: erre akár az alkalmi ismerősök is képesek. Ha azonban jól ismerjük a másikat, azt is tudjuk, hogyan gondolkodik a dolgokról.
Forrás: Ezoterikus.hu