Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Mire jó az optimizmus?

Közzétéve: 2021. 03. 26. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 19 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szívbetegek túlélési esélyei jobbak, ha pozitív gondolkodásúak vagyunk, - derült ki egy kutatásból, melyről az Archives of Internal Medicine című folyóirat számolt be.

 
Több mint 2 800 beteg töltött ki pszichológiai kérdőívet, ahol arra kerestek választ, vajon mennyire hisznek a saját gyógyulásukban, és abban, hogy visszatérhetnek a korábbi életükhöz. 15 év elteltével 1 637 beteg halt meg, ebből 885 esetben (54 százalék) szívbetegség következtében. Az optimista egyének 30 százalékkal kevesebben hunytak el a nyomon követés periódusában, jelentette a Duke Egyetem kórházának kutatója.
 A pesszimisták halálozási rátája még azután is magasabb maradt, hogy a kutatók egy sor egyéb tényezőt rögzítettek, mint például a szívbetegség súlyosságát, az életkort, a nemet, a jövedelmet, a depressziót és a szociális támogatást. "Ez a tanulmány egyedülálló, mert kimutatja, hogy a beteg hozzáállása nem csak a normális életvitelhez való visszatérés képességét befolyásolja, de hosszú távon az egészségüket és a túlélést is." - írta a vezető szerző, John C. Barefoot.

Az optimisták valószínűleg könnyebben birkóznak meg az állapotukkal, például jobban betartják a kezelési tervet. A pesszimisták több nyomást és stresszt élnek át, mely károsan hat a szervezet működésére. "Az üzenet az, hogy a pozitív várakozástól nem csak jobban érzi magát az ember, de hosszabb életet is biztosíthat." - mondta el Barefoot.

Forrás: Ezoterikus.hu