Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

A fejfájás 5 oka! 5 megoldás a fájdalomra...

Közzétéve: 2018. 03. 13. Írta: EzoDoki Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 371 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fáradtság és stressz: erre a 2 dologra szoktuk fogni a fejfájást. Ám van még néhány tényező, ami kiválthatja a migrénes fájdalmat. Olyanok, melyekre legtöbbször nem is gondolunk...

 
Íme az öt ok, amire talán még sosem gondoltunk! ...és egyszerű megoldásaik:

Parfüm

Akiknek igen érzékeny a szaglásuk, azok jól érvényesülhetnek a parfüm iparban, ám tehetségükért nagy árat fizethetnek. Az erős illatok és szagok fejfájást, szédülést, és hányingert okozhatnak. Ezek a migrénes tünetek lehetnek rövidek, de napokig is eltarthatnak. Ennek a magyarázata igen egyszerű. Az erős illatok ingerlik az orrban lévő idegsejteket, amik erős idegrendszeri működést okoznak. Bármilyen meglepő, az orvosok szerint pont a kellemes illatok hatnak erősebben.
A kellemetlenségek elkerüléséért az orvosok azt tanácsolják, hogy kerüljük az erős parfümöket, légfrissítőket, illatosított samponokat és tusfürdőket. Ha mégis előjönnek a tünetek, forduljunk a jól bevált aszpirinhoz.

Időjárás

A légkör nyomásának változása, hőmérséklet-ingadozás, a levegő páratartalmának növekedése és a napfény hiánya az érzékeny szervezetű embereket nagyon megviseli. Ugyanis a meteorológiai ingadozás megzavarja a kémiai folyamatokat és agyunk elektromos működését, ami az idegrendszert irritálja. Tulajdonképpen a fejfájások 50% -ért az időjárás a felelős. A megoldás egyszerű: figyeld az időjárás jelentést, és az adott napon reggel tegyél egy hideg borogatást a szemedre, s tartsd rajta bő 20 percig.

Fülbevalók

A fülbevalók, klipszek de még a kalapok és szoros hajgumik is okozhatnak fejfájást. Bár, a fej ezen területén nincsen túl sok idegvégződés, az összekötő szövetek deformációját okozhatja például a szoros frizura, és ez okozza magát a fájdalmat. A megoldás abból áll, hogy ne hordjunk szoros kalapot, hajpántot vagy copfot, illetve a nehéz fülbevalókat tartogassuk különleges alkalmakra, amikor nem kell egész nap viselnünk.

Éhség

Az éhezés sosem vezet jóra. Ha sokáig nem eszünk leesik a vércukor szintünk, ami stimulálja az idegrendszert. Bár a pontos mechanizmust még az orvosok sem ismerik. Mit tegyünk ez ellen? Hát bármilyen meglepő- együnk, méghozzá változatosan! Fontos arra felhívni a figyelmet, hogy nem csokival kell a cukor szintet emelni, mivel a hirtelen vércukor emelkedés után ugyanolyan hirtelen csökkenés következik. Tehát az édességgel, a kávéval és a sajttal jobb vigyázni.

Szex

A szexuális aktus folyamán bármikor felléphet a migrén, ami pár perctől akár néhány óráig is eltarthat. Az oka pedig az, hogy az aktus során nő a vérnyomás, emelkedik a pulzus, és izmaink megfeszülnek. A legjobb megoldás ebben az esetben az aszpirin, ám ne felejtsék el a folytonos fejfájás szeretkezés közben, komoly betegségekre is utalhat!
Forrás: Ezoterikus.hu