Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Kezeljük a helyén! A transzszexuális nem transzvesztita!

Közzétéve: 2021. 03. 09. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 36 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A transzszexualitás rejtélye még ma is feltáratlannak számít. Azonban a genetikai okokra való bizonyítékok száma egyre sokasodik…

 
így kezd kikristályosodni az, miért akarnak a férfiak nővé válni, s ez a kényszer biológiailag determinált.

A transzszexuálisok gyakran egy igen hosszú és gyötrelmes úton haladnak végig. Általában 12.000 férfiból egy kívánja, hogy nő lehessen. Õk egyértelműen férfi XY- kromoszómaállománnyal rendelkeznek, mégis úgy érzik, hogy rossz testbe kerültek.

Ausztrál tudósok végezték el az eddigi legnagyobb kutatást a transzszexuális genetikát illetően. A tanulmány során 259 tudós vizsgált meg 112 férfit, akik nőnek érzik magukat. A fókuszpontjukban 3 gén állt, melyek arról ismertek, hogy fontos szerepet játszanak a szexuális fejlődésünkben. Az egyik közülük az androgénreceptorok fejlődéséről gondoskodik, a másik az ösztrogénreceptorokról, a harmadik pedig egy enzim termeléséről, mely tesztoszteronná, vagy ösztrogénné alakul át.

Gyenge tesztoszteronszignál

Az eredmény igen egyértelmű különbséget mutatott: a transzszexuálisok az androgénreceptor egy hosszabb fajtáját hordozzák magukban, mint a kontrollcsoport, vagyis ez kihatással van a tesztoszteron-háztartásukra is. Ha ez a gén hosszabb, akkor a férfi hormonok szignálja meglehetősen gyenge. Ez pedig arra engedi következtetni a kutatókat, hogy a változás már az anyaméhben elkezdődik. Van egyfajta feltevés a társadalomban, hogy a transzszexualitás egyfajta életstílus csupán, mely egyszerűen kitűnni vágyást és maszkabált jelent, azonban kevesen ismerik el, hogy bizony minden embert leginkább a biológiai feltételek határoznak meg. Emellett már korábbi felmérések is bizonyították, hogy a gének mellett az agyunk is felelős egy másik nemmé válás utáni vágyért. Azoknak a férfiaknak, akik nővé szeretnének válni, bizonyos agyi strukturális eltérései vannak más férfiakhoz képest. Agyi működésük ugyanis leginkább egy nőéhez hasonlatos.
Nem homoszexuálisok és nem transzvesztiták

Komoly félreértések vannak a következő fogalmakkal összefüggésben:

- homoszexuális
- transzszexuális
- transzvesztita

A  transzszexuálisok elfogadásának legnagyobb akadálya szerte a világon, hogy az emberek tudatlanságból és elutasításból teljesen összekeverik a transzvesztitákat a homoszexuálisokkal, sőt, sokszor a transzvesztitákkal is. Pedig a különbség óriási, sőt, annál is több.

A transzvesztita egyszerűen csak szerepet játszik, a normál hétköznapok során, sokszor családapaként otthon, a munkahelyén férfiként állja a sarat, szabadidejében - titokban vagy nyíltan, - nőnek öltözik. A homoszexuálisok és a transzszexuálisok esetében pedig az adhat okot a komoly félreértésre, hogy mindkét csoport a saját neméhez vonzódik. Azonban egy transzszexuális egyén esetében arról van szó, hogy ha ő például férfinak születik, de nőnek érzi magát, (és úgy véli, hogy csak a teste van elrontva) akkor teljesen természetes, hogy a férfiakhoz vonzódik, hisz ő a férfias külseje ellenére valójában nő.

Transzvesztita szó jelentése: nőként öltöző férfi, illetve férfiként öltöző nő
Homoszexuális szó jelentése: azonos neműekhez vonzódó
Transzszexuális szó jelentése: olyan személy, aki biológiai adottságaival ellentétes neműként határozza meg magát ("férfi testbe született nő" vagy fordítva).
Forrás: Ezoterikus.hu