Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Mi a depresszió 10 legjobb ellenszere? Ott vannak veled, nem kell messzire menned!

Közzétéve: 2021. 03. 03. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 42 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A depresszió olyan dolog, amivel manapság szinte mindenkinek szembe kell néznie, főleg olyan országokban, ahol a stressz igen jelentős a munkanélküliségnek, gyors életstílusnak vagy a különféle túlzásoknak köszönhetően!

 

Ez nemcsak egy szimpla mentális esemény, hanem befolyásolja az alvási szokásainkat, mely ha nem kielégítő, a szó szoros értelmében elevenen falja fel az embert. Befolyásolja a hangulatunkat, a gondolatainkat és azt is, hogy fizikailag miként érezzük magunkat. Hogyan küszöböljük ki ezt a népbetegséget?

1. Aludj jól!

Ha depressziótól szenvedsz, nem törölheted el egy alvással, hogy mire felébredsz, minden visszatér a régi kerékvágásba! A depresszió leküzdéséért többet kell tenned, minthogy jelentkezel egy csoportterápiára mindaddig, míg meg nem találod régi önmagadat! Ez egy lépésről-lépésre folyamat, ami a felismeréssel kezdődik és annak megállapításával, hogy mennyire komoly a baj! Talán még az is előfordulhat, hogy a tünet csak gyógyszerekkel kezelhető, - bár ezt spirituális szinten a legkevésbé javasoljuk!

2. Õrizd meg a hidegvéredet!

A depresszió egyértelmű jelei a gondolati beállítottságod megváltozásától egészen a fizikai állapotod romlásáig vezethet. Van, aki memóriavesztéssel küzd, mások képtelenek döntést hozni, vagy akár hirtelen szomorúvá, ingerültté válnak.

3. Légy lelkes a munkád iránt!

A negatív irányú viselkedésváltozás szintén együtt jár a depresszióval. Van, aki minden apróságon kiakad és kiabál, mások teljesen elbizonytalanodnak. Ez a módosuló viselkedés olykor a munka elhanyagolásához is vezethet, s ha nem küzdesz ellene, bizony rosszul alakulhatnak a dolgok számodra! A depressziós emberek sokszor igen fáradékonyak a sok alvás ellenére is, hamarabb merülnek ki, mint mások, vagy fizikai fájdalmaktól szenvednek.
 
4. Fogadd el a morális támogatást szeretteidtől!

Az első dolog, ha le akarod küzdeni a depressziót, hogy ragaszkodsz azok társaságához, akikkel jól érzed magad! Ha másképp nem megy, válassz egy szimpatikus terápiás csoportot, de ne felejtsd el, hogy a barátaid és a családod is fontos szerepet játszanak a gyógyulásodban! Egyedül a legritkábban megy!

5. Szocializálódj és foglald el magad!

Maradj aktív, foglald el magad és ne hagyd, hogy egy percre is eszedbe jusson, a depresszióddal foglalkozni! Minél többet vagy emberek között, annál gyorsabb lesz a gyógyulásod, annál hamarabb térhetsz vissza a normális kerékvágásba!

6. Menj a szabad levegőre!

Élvezd a napsütést, mozogj, sétálj, fuss, menj madárlesre, mássz fára!

7. Próbáld ki a nevetés terápiát!

Nevess többet, - ez szerotonint termel a szervezetedbe, melytől élettel teli(bb)nek érzed magad!

8. Ne igyál! Ne drogozz!

Az alkohol csak még jobban eltompít majd! A kutatók szerint az alkohol a depresszió egyik fő kiváltója! A drog… ugye nem?

9. Válassz okosan ételt!

Folytass kiegyensúlyozott táplálkozást a depresszió leküzdéséért, - ne felejtsd el:az vagy, amit megeszel!

10. Lelkesedj és kerüld a melankóliát!

Kerüld a rossz hírekkel teli embereket, sőt a lehangoló filmeket is, ettől csak még depressziósabbá válsz! Végy egy kis szünetet a hajtásból és menj el egy rövid kirándulásra, vagy hétvégére a családoddal!

Abban a pillanatban, ahogy depressziót állapítasz meg magadnál, a legjobb dolog, amit tehetsz, ha nem akarod elutasítani, vagy félvállról venni! Minél előbb kerül sor a diagnózisra és a kezelésre, annál jobb! Tudd, hogy fordulhatsz profi segítőhöz is! A depresszió egy betegség, amit nem oldhatsz meg egyedül! Segítségre van szükséged, minél előbb!

 

Forrás: Ezoterikus.hu