Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Hogyan érezheted jobban magad azonnal?

Közzétéve: 2020. 02. 28. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 31 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy arab mondás szerint: Aki egészséges, annak van remény, akinek van remény, annak megvan mindene. Ehhez alkalmazkodva adunk 10 egyszerű, fittséghez segítő tippet.

 
1. Mozogj többet!

Legyen napi kihívás számodra, hogy még többet mozgasd a testedet! Gyalogolj fel néhány lépcsőfokot liftezés helyett! Sétálj a kutyáddal, menj el játszani a gyerekekkel vagy tollasozz a barátaiddal! Minden, ami megmozgat nemcsak fitnesz számodra, hanem valódi stresszűző is! Nem kell, hogy órákat tölts edzéssel, vagy beiratkozz feltétlenül egy tai chi tanfolyamra, csak mozogj, akár tánc közben is!

2. Csökkentsd a zsírt!

Próbáld elkerülni a zsíros ételek fogyasztását, mint a hamburger, bacon vagy akár a szafaládé! A tej, sajt vagy joghurt már készül zsírszegény kiadásban is. Gondolj rá, hogy a majonéz és más kész szószok is nagy mennyiségben tartalmaznak zsírt!

3. Hagyd abba a dohányzást!

1960 óta tudjuk, hogy a dohányzás káros az egészségre. Mégis mire vársz még? Nem elég figyelmeztetés az, hogy egyre kevesebb étteremben megengedett a füstölés? Elég, ha egy cigarettát adsz fel naponta... meglepően hamar végleg leteheted!

4. Csökkentsd a stresszt!

Könnyebb mondani, mint megtenni! A stressznek rengeteg fajtája létezik és szintén sok technika ismert a csökkentésére! Tölts el 30 percet mindennap valamivel, amit kedvelsz! Hallgass zenét, csetelj a barátoddal, meditálj, foglalkozz a kutyáddal! Kerüld el a problémás embereket! Vedd fel a rózsaszín szemüveget!

5. Védd magad a környezetszennyezéstől!

Ha nem tudsz szmogmentes környezetben élni, legalább a füstös lokálokat kerüld el! Ha igen magas a szmog a levegőben, inkább maradj otthon és aerobikozz egy kazettára!

6. Viselj biztonsági övet!

A statisztikák azt mutatják, hogy a biztonsági öv sok baleset során védett már meg embereket a nagyobb sérülésektől! A biztonság érzete megnyugtat majd!

7. Használj fogselymet!

A legutóbbi kutatások szerint a fogak sokkal egészségesebbek és erősebbek maradnak, ha fogselyemmel tisztítod őket! Senki nem tudja pontosan miért, de hidd el a kutatóknak, amit mondanak és élj egészségesebb fogakkal!

8. Kerüld a túlzott alkoholfogyasztást!

Egy pohár vörösbor naponta egészséges, de 5 pohár már biztosan nem. Légy mértéktartó és találj más kedvenc italt az alkohol helyett!

9. Légy mentálisan pozitív!

Garantált összefüggés van az egészséges és kiegyensúlyozott élet, illetve a vonzó külső között. Gondolj arra, hogy nem tudsz boldogtalan lenni, ha mosolyogsz!

10. Válaszd meg jól azokat, akiket a közeledbe engedsz!

Nem szükségszerű, hogy problémás emberekkel vedd körbe magad. Az egészséges életmód azonban sokban segíthet számodra, hogy a környezeted lelki fejlődésére is hatással légy!
Forrás: Ezoterikus.hu