Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Titkos Angyali Számkombináció

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

A korosodás 5 jele! Erre figyelj a szüleidnél!Időben vedd észre a bajt!

Közzétéve: 2020. 02. 09. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 227 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogy szüleid idősebbé válnak, egyre többet aggódsz, s szeretnél biztos lenni abban, megfelelően ügyelnek magukra. 5 figyelmeztető jel az egészségügyi problémákról, mely könnyen észrevehető!

 
Természetesen a felnőttkor egyik hátránya, hogy kevesebbet találkozol velük, ezért mikor látod őket, tedd fel magadban először titokban a következő kérdéseket:

1. Vesztettek a súlyukból?

A súlyvesztés mindenfajta diéta nélkül valami rossznak a jele is lehet:

- főzési nehézségek: lehet, hogy nincs erejük már bevásárolni, vagy főzni maguknak, esetleg fárasztó számukra a koncentráció és a receptolvasás.

- íz- és szaglásérzék elvesztése: a korosodás egyik tünete - 60 éves kor körül, - hogy már nem érzik olyan erősen sem az ízeket, sem az illatokat.

- rejtett betegségek a háttérben.

2. Figyelnek magukra a szüleid?

Kísérd figyelemmel szüleid viselkedését! Tiszta a ruhájuk és ápolt a kinézetük, illatuk? A napi rutinok elhanyagolása jelenthet egészségügyi gondokat, mint pl. demencia (a memória, az ítéletalkotás, a tanulási képességek és a figyelem zavarával járó, folyamatosan romló állapot, egyfajta szellemi leépülés – a szerk.), depresszió, vagy esetleg fizikai problémák. Nézd meg jól a házukat vagy lakásukat is, hogy ott minden rendben van-e, be van-e fűtve, tisztaság és jó illat van vagy inkább áporodott szag? Minden nagyobb változás utalhat egészségügyi állapotuk megváltozására!

3. Biztonságban vannak a szüleid otthon?

Estek már le esetleg a lépcsőn, vagy nehezen kászálódnak ki a fürdőkádból? Legyen balesetmentes a környezetük, és könnyen kezeljék a ház biztonságért felelős részeit is, mint pl. a redőnyt, vagy a bejárati zárat, a kertkaput!

4. Jó hangulatúak?

A rossz hangulat utalhat drasztikus egészségügyi változásokra is. Kísérd figyelemmel, hogy folytatják-e korábbi aktivitásaikat, vagy feladták régi kedvteléseiket is! Ne hagyd, hogy magukba zárkózzanak, alkalmanként menj el velük sétálni, csábítsd el őket egy fagyira, vidd el bevásárolni!

5. Hogyan mozognak?

Könnyű a léptük vagy nehézkes? Problémát jelentenek a szobák közötti távolságok, esetleg már nem mennek ki a postaládához sem mostanában? Előfordulhat, hogy a mozgásproblémák eleséshez is vezethetnek?

Mit tegyél?

- Mondd el az aggodalmaidat a szüleidnek, legyetek őszinték egymással és mutass megértést a válaszaik iránt!

- Ajánld az orvosi kivizsgálást! Akkor is, ha tétováznának, vagy esetleg le akarnának beszélni, ne hagyd magadat! Légy kedves, de eltökélt! Kísérd el őket!

- Szerezz be biztonsági dolgokat! Mindent, ami jelentős gondot és balesetveszélyt jelent, szüntess meg, vagy cserélj ki az otthonukban!

- Vedd fontolóra egy ápoló lehetőségét is! Ha komoly problémák vannak, te pedig nem érsz rá minden nap meglátogatni szüleidet, beszéljetek egy ápoló alkalmazásáról! Nem kell, hogy örökké ott legyen, de naponta fél órát töltsön ott, ellenőrizze őket, vigye le a szemetet, kérdezze meg, bevették-e a gyógyszereiket?

- Lépj kapcsolatba az orvosukkal! Miután mindent megbeszéltetek, hallgasd meg az orvosuk verzióját is, és kérd ki a tanácsát!

- Keress családsegítő szolgáltatásokat! Nézz utána a neten, - ha kiderült, hogy milyen betegségről van szó, - informálódj és derítsd fel, vannak-e olyan ápolók, akik ilyesmire specializálódtak a szüleid környezetében!

+ 1 tipp: számos nyugdíjas közösség működik, ahová éppen hozzájuk hasonló idős emberek járnak. Jó programok, közös élmények várják őket, beszéld rá szüleidet, hogy csatlakozzanak az egyik ilyen társasághoz!
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás