Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mennyire jó a tökéletes? Megmondjuk!

Közzétéve: 2019. 02. 09. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 195 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legjobbat kihozni magunkból, mindig topon lenni, - mindenki erre vágyik. De hol ér véget a természetes becsvágy, hol kezdődik el a megbetegítő perfekcionizmus?

A tény: néhány hiba jót tesz a belső egyensúlyunknak! Megmutatjuk a tökéletes középutat!

Csináljunk egy kis tesztet! Igazán gyorsan megy! Írsz naponta listát a tennivalókról? Szeretsz mindent magad elintézni (különben nem lesz jól megcsinálva)? Gyakran csinálsz 2 dolgot egyszerre (fogmosás, mosogatógép pakolás)? A barátaid néha Bree-nek neveznek? Na, le a kalappal! Hogy te mi mindenre képes vagy! De tényleg jól érzed magad eközben? Tudsz néha csak úgy leülni, és az amúgy annyira drága idődet elfecsérelni némi bonbonevésre, vagy már ennek a gondolatától is feláll a szőr a hátadon? De tényleg, a perfekcionizmusnak nagyon sok hátránya van. Először is unalmas. Nézd meg pl. Ashley Simpson új orrát! A dudor eltűnt róla, szép klasszikus és fitos lett, de valahogy olyan unalmas is lett tőle az arca. Vagy gondolj a kínai olimpia tökéletes megnyitójára! Gyönyörű volt, de egy kissé félelmetesen tökéletes is. Másrészt a tökéletesség utáni hajsza beteggé tesz.

Ez most azt jelentené, hogy utasítsuk el ez a létformát? Fel a lábakkal és most már nem kell semmit tenni? Nem, dehogy is. A becsvágy nagyon fontos, mivel azt jelenti: jó munkát végzünk, alaposak vagyunk, nem veszítjük a mérleget a szemünk elöl, alaposak vagyunk és ez egészséges és előrevisz. Ha azonban intő jeleket kapunk arról, hogy valamiért mégsem érezzük jól magunkat, akkor itt az ideje, hogy megfékezzük ezen hajlamunkat. Aki tökéletességre vágyik, nem lát fekete-fehérben vagy akár színekben, csakis a tökéletesben és a hibásban.

Példa? Egy háromfogásos vacsora, ahol a vörösbor túl meleg és máris pocsék hangulatba kerülünk. Talán elnevetgélsz a barátokkal, de a perfekcionisták számára ennyi is mérvadó a vizsgálódásban. Mindegy, hogy mit érnek el és az mennyire szép, vastag vagy vékony, semmi sem elég. Soha. A belső hang mindig azt súgja: "nem elég jó, nem vesznek komolyan, nem tetszem senkinek." Az élet? A perfekcionistáknak ez örök harc, futam valami jobbért. A legrosszabb ellenfél? A saját önmegbecsülésük!

Aki megtalálta az egyensúlyt a becsvágy és a lazaság között, annak nem muszáj, hogy mindig igaza legyen. Néha elfogadja a hibákat - magában és másokban is, - és annak látja, ami: egy személy kis részének. Hogy ez a hiba most egy nem túl szép orr vagy egy rossz hozzászólás, az már szinte mindegy.

Vagyis: tegyük magasra a lécet, de néha csak úgy sétáljunk át alatta is!
Forrás: Ezoterikus.hu