Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

7 egyszerű tipp a téli macerák ellen!

Közzétéve: 2018. 01. 13. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 332 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szipogás, torokfájás - az időjárás változás máris sokakat elkapott. A következő tippekkel garantáltan megúszhatod a megfázást! Hogyan?

Csak egyszer nem vigyázunk és máris kész a baj... - fájnak a végtagjaink, folyik az orrunk és a füleinkben minden szellő orkánként tombol. Nem csoda, hogy ha az idő érezhetően lehűl, sokan vitaminok után nyúlnak, hogy kicsit védjék magukat a frontok ellen és egészségesen vágjanak neki a téli hidegnek.

Elképesztő ugyanakkor, hogy: a vitaminok, mint pl. a C-vitamin egyáltalán nem véd a megfázás vagy az influenza ellen. Legalábbis erre az eredményre jutottak a z amerikai Minőség és Gazdaságosság az Egészségben Intézet kutatói. "A C-vitamin hatása csak mítosz. Ez és az A-,E- vitamin illetve a bétakarotin hatása sokak által túlbecsült.

Sokkal hatásosabb szerintük a kézmosás, mégpedig egy egészen egyszerű szappannal. Azonban mindenképpen kerülni kell, hogy a szappan az arcot is érje, hisz így vírusokat telepíthetünk oda. További tippjeink:

A friss levegő

A hideg időszakban egy megfelelő oxigén-ellátottság különösen fontos. A túl kevés friss levegő és a mozgás hiánya koncentráció-képtelenséget és nehézkességet okozhat. Vagyis: sapka, sál kesztyű - és legalább 20 percet tessék sétálni naponta!

A jó klíma

A megfelelő klíma segíthet megóvni magadat egy náthától. A túlfűtött szobák és a fűtés levegője kiszárítja a nyálkahártyákat és csökkenti a szervezet ellenálló képességét. A szobahőmérséklet ideálisan legyen 20-22C, lefekvés előtt tekerjük le a fűtést vagy kapcsoljuk ki teljesen. Egy megfelelő levegő-páratartalomhoz legyenek vízzel teli edények a fűtőtestek közelében!

Feszült helyzet

Minél inkább csökken odakint a hőmérséklet, annál inkább feszültté válik a helyzet az ember és a bőre között. A hideg által kevesebb nedvesség kerül a  bőrbe, emiatt az hamar kiszáradhat és feszülni kezd. A viszketés, feszülés, kiütés mind ennek a szárazságnak a tünetei. Segíthetnek a minőségi, száraz bőrre való krémek, illetve az olajos fürdők is.

Forró pillanatok

A rendszeres szaunalátogatás és a váltott fürdőzés igazi csodaszerként hatnak télvíz idején. A hideg-meleg váltakozása serkenti az anyagcserét és több antitestet is képez a szervezetben.

Távolságtartás

Õsszel és télen sokan köhögnek vagy szipognak. Ilyenkor rengeteg bacilus kerül bele a levegőbe. Inkább tartsunk egy kis távolságot másoktól, legalább egy métert, hogy ne kapjuk el a betegséget!

Maradni vagy menni?

Télvíz idején sokan gondolkodnak megfázáskor azon, hogy hazamenjenek, vagy inkább tovább dolgozzanak. Aki azonban nem hallgat a szervezete jelzésére, veszélyeztetheti, hogy még kellemetlenebb betegségeket és szövődményeket kap. A test ugyanis továbbra is megterheli magát és túl gyenge lesz, hogy kivédjen más betegségeket. Inkább menj haza, pihend ki magad, és kezdd újult erővel a másnapot! Lázasan semmiképpen ne menj dolgozni!

Gyümölcs, gyümölcs, gyümölcs

Az egészséges táplálkozás télen különösen fontos. Egyél naponta legalább ötször gyümölcsöt nyersen vagy joghurt, turmix formájában is. A gyümölcs ugyanis erősíti az immunrendszert és rengeteg benne a tápanyag.
Forrás: Ezoterikus.hu