Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Hogyan segít a spiritualitás a szenvedélybetegeknek?

Közzétéve: 2021. 01. 11. Írta: forrás: Medipress.hu Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Aki eljár az Anonim Alkoholisták gyűlésére, fogékonyabbá válik a spirituális dolgok iránt, és ezáltal könnyebben hagy fel az alkoholfogyasztással.

 
A spiritualitás minden olyan programnak részét képezi, ahol alkohol- vagy drogfüggő embereken próbálnak segíteni, arról azonban még vitatkoznak a szakemberek, hogy mekkora szerepe van ennek a tényezőnek. Egy új vizsgálat több mint ezerötszáz felnőtt alkoholistát követett nyomon gyógyulásuk tizenöt hónapja alatt, és kutatók szoros összefüggést találtak az AA gyűlések látogatásának gyakorisága, a szellemi dolgok iránti fogékonyság növekedése és az alkoholfogyasztás csökkenése között.

John F. Kelly, a Harvard Egyetem pszichiátriai tanszékének tanársegédje egy interjú során így nyilatkozott: „Hallottam már olyan véleményt, hogy az AA gyűlések túl spirituálisak, de olyat is, hogy nem eléggé azok. Bár nem ez az egyetlen módszer, amivel ezek a szervezetek segíteni próbálnak az embereken, a tanulmány megerősíti azt az elgondolást, hogy ezek a foglalkozások részben azért hatásosak, mert erősítik az egyének nyitottságát a szellemi dolgok felé.”

„Az AA gyűléseken való részvétel azzal is hozzájárul a gyógyuláshoz, hogy segít a tagoknak új baráti társaságokat kialakítani, erősíti az egyénben az absztinencia iránti vágyat, továbbá csökkenti a depressziót is” – fejtette ki Kelly. „Fontos még további kutatásokat is végezni ezen a területen, hogy jobban megértsük, a függésből való kigyógyulásban pontosan milyen szerepet tölt be az egyén hite és szellemi beállítottsága.”
Forrás: Ezoterikus.hu