Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Mely szám a TEREMTÉS alapja?

Közzétéve: 2021. 02. 05. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 29 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A püthagoraszi iskolának már nyoma sincs, azonban az ott tanított, remekbe szabott gondolatok az idők próbáját maximálisan kiállták, így pedig fenn- és megmaradtak az utókornak.

 

Püthagorasz idején csak kevesek lelkesedtek azokért a tanokért és eszmékért, melyekkel a zseni iskolája foglalkozott és terjesztett. Olyasmit oktatott, mely ma is helytálló. Többek közt a saját, belső istenségről és a teremtés helyes alakításáról szólt, emellett az örök, élő és életet ajándékozó különleges számjegyek használatáról, sokoldalúságáról regélt. Ez utóbbi olyan volt, amit a hatalom birtokosai különösen nehezen viseltek. 

A crotoni iskolát folyamatosan támadták, megkérdőjelezték, végül 400évvel az alapítása után felgyújtották, azt gondolva, ezzel megsemmisítik. Tévedtek.

Hisz sok mindent meg lehet semmisjteni, azonban a tudást, az ismeretet és a szabadon szárnyaló ideológiákat biztosan nem.

Ezért essék szó egy ritkán feszegetett témáról, ez pedig a

TETRAKTYS

A számok a legfontosabb összetevői a világegyetemnek. Számokkal mindent ki lehet fejezni: méretet, súlyt, térfogatot, hosszúságot, bármit, olyannyira, hogy különféle algoritmusokkal akár az érzelmeket, eszméket és tudományokat is meg lehet közelíteni, fel lehet vázolni.

A számok élő energiaképek, s ezek különféle rangsorolását matematikai ábrázolásuk jeleníti meg. Ők az alapvető építőkockái a makro- és mikrokozmosznak.

Püthagorasz szerint a 10-es szám az egész teremtés alapja.

A 10-es szám a Püthagorasz által „Tetraktys”-nek nevezett részekből tevődik össze, azaz négy számból:

1 + 2 + 3 + 4 = 10
 

Tetraktys > Tetraktysz > Tetraktisz

A Tetraktysz szent szimbólum volt, a folyamatos teremtés, az egység és megújulás titkát is magában hordozta.

E szent jelkép négy szintjét Püthagorasz így magyarázta:


1. A Monád az egység szimbóluma, a teremtés előtti létállapoté.
2. A Diadé szimbolizálja a teremtés folyamatában az első olyan mozzanatot, mely során a monád két polaritássá osztódik. Ezt a keleti vlágban Jinnek és Jangnak hívják.
3. A Triád szimbolizálja a két polaritás egyesülését egy közvetítő erő révén.
4. A Tetrád a keletkezett teremtés, az univerzum megtestesítője. A négy elem, azaz a tűz, a levegő, a víz és a föld segítségével ábrázolják.

Forrás: Ezoterikus.hu