Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Pithagorasz, a nyugati numerológia atyja

Közzétéve: 2018. 07. 31. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 351 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A pithagoraszi – de nevezhetjük nyugati – numerológia alapjait a görög filozófus és matematikus, Pithagorasz tette le.

Pithagorasz, a Samos-szigeteken született, a Krisztus előtti VI. században. Keveset tudni élete korai szakaszáról, mindenesetre sokat utazott Dél-Európa szerte, Észak-Afrikában, a Közel-Keleten, valamint tudjuk, hogy Egyiptomban biztosan élt és tanult egy ideig.

Később megalapította iskoláját Krotonban, Dél-Olaszországban, ahol matematikát, asztronómiát és zenét oktatott. Matematikai szabályrendszerében összevonta az arabok, a druidák, a föníciaiak, az egyiptomiak tudását. Tanítóként tisztelték és félték tanítványai, sőt sokan még veszélyesnek is tartották. A tudománya védelme érdekében tanítványainak titoktartást kellett esküdniük és semmit sem írhattak le.

A korai matematikusok legnagyobbjaként tartják számon mind a mai napig. A tanulás a szenvedélye volt és örömét lelte a harmónia felfedezésében az élet valamennyi területén. Épp ez az, mely elkülöníti őt valamennyi más filozófustól. Sokan úgy vélik, hogy Pithagorasz 100 évet élt és egy iskoláját ért támadást és tűzvészt követően hunyt el.

A pithagoraszi numerológiai rendszer a legnépszerűbb számmisztikai szisztéma, melyet valaha alkottak. A kínai, a japán, a héber, a görög, az egyiptomi, a föníciai, a maja, a korai keresztény és az inka tudás mind tartalmaz valamely részt a numerológiából az univerzum megértése céljából végzett tanulmányok sorában. A pithagoraszi rendszer a mai nyugati numerológiai rendszerek leggyakrabban használt rendszere.

.
.

Forrás: Ezoterikus.hu