Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Milyen titkokat rejt az 1-es szám?

Közzétéve: 2018. 06. 02. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 356 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ősi egység, a teljesség, az egész, a legfelsőbb lény, az istenségek szimbóluma; Magába zárja a kontinuitást és a totalitást, egyszerre feminin és maszkulin...

 
Az egynek nincs párja, hiszen saját maga egyben önmaga negatív princípiuma is. Az őskezdet és a teremtés szimbóluma. A kiinduló pont, a szám, amely minden szám osztója is.

A számok végtelen sorozata vele kezdődik, minden manifesztáció az egyesből indul ki és ide is tér vissza: az erő, az aktivitás, a teremtő eszme jelképe. Ritkán jelöl valós mennyiséget, sokkal inkább szimbolizálja magát a létet, az abszolútumot.

Az ősi kínai filozófia szerint először volt a "legnagyobb magasság", melyből létrejött a "legnagyobb egy". Ez bomlott később a jin és jang kettős szimbólumára. Majd ebből keletkezett az öt változó állapot, melyből a "tízezer dolog" született. Láthatjuk, hogy minden a kezdeti egynek köszönheti létezését.
 


A számmisztika terén az akaratot, a magabiztosságot, az erőt és az energiát jelöli. Ez a szám képvisel mindent, ami az első helyen áll, a többi szám felett. Az elszántság, az erős akarat, némi agresszivitás, és hatalom szimbóluma.

Negatív oldala, hogy utal az egyedül maradásra, a magányra, kirekesztettségre, kiközösítettségre is.

A legjellemzőbb tulajdonságok, szavakba foglalva: férfiasság, teremtés, fizikai erő, egyediség, merevség, határozottság
Forrás: Ezoterikus.hu