Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Benne van a nevedben a sikered? Tudd meg!

Közzétéve: 2018. 03. 13. Írta: forrás: Medipress
Értékelés
Ez a cikk 309 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vajon tényleg múlhat egy ember sikere azon, hogy mennyire könnyen kiejthető a neve? Vagy azon, mennyire bonyolult és összetett? Nos, bizonyos megközelítések alapján igen... Te mit gondolsz a témáról?

 
Minél egyszerűbb kiejteni valakinek a nevét, annál valószínűbb, hogy a furcsa, szokatlan, nehezen kiejthető nevűekkel szemben megszereznek egy állást, vagy népszerűek lesznek - derült ki egy új kutatásból.

Az élet szinte minden területén sikeresebbek lehetünk, ha egyszerűen kiejthető, szokványos nevünk van. Sőt a Melbourne Egyetem és a New York Egyetem legújabb kutatásából az is kiderült, hogy minél egyszerűbb neve van egy politikusnak, annál valószínűbb, hogy sikeres lesz és megválasztják.
 
"Kutatásunk kimutatta, hogy nemcsak a név hossza és szokványossága számít, hanem az is, hogy milyen könnyű kiejteni" - magyarázta a tanulmány szerzője, Dr. Simon Laham.

A kutatók azt szerették volna közelebbről megvizsgálni, hogyan befolyásolják a nevek az illetőről kialakított első benyomást, és az egyének döntéshozatalát. Végül egyértelműen bizonyították, hogy a "név kiejtési hatás" valóban létezik, és az emberek pozitívabban ítélik meg azokat, akiknek a nevét könnyű kiejteniük. Bár a kutatók hozzátették, hogy a legtöbb ember nem ismeri ezt a jelenséget.

A vizsgálat során 500 amerikai ügyvéd karrierjét követték nyomon, és kiderült, hogy azok, akiknek könnyebb volt kiejteni a nevét, gyorsabban is kaptak munkát, mint társaik. A tanulmány szerzője szerint ez az elfogultság valószínűleg más szakmákra is kiterjed.
 
"Az emberek egyszerűen nincsenek tisztában azzal, hogy a nevük hatással lehet a megítélésükre" - tette hozzá Dr. Laham, aki hangsúlyozta, hogy ha tisztában vagyunk ezzel a hatással, könnyebben ítélhetünk meg igazságosabban másokat. A tanulmány az Experimental Social Psychology legújabb számában jelent meg.