Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mi a neved? Olyanok a vásárlási szokásaid!

Közzétéve: 2019. 02. 05. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 199 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hatással van a felnőttkori vásárlási szokásainkra az, hogy milyen betűvel kezdődött gyermekkorunkban a vezetéknevünk... Legalábbis akadnak, akik ezt állítják. Van alapja a feltételezésnek?

 

- állítja egy új tanulmány.

Amerikai kutatók tapasztalatai szerint, minél hátrébb van valakinek a születési neve az ábécé rendben, annál hamarabb dönt egy-egy termék megvásárlása mellett. A házasságkötéskor felvett nevekkel kapcsolatban azonban nem találtak ilyen összefüggést.

A kutatók – Kurt A. Carlson a Georgetown Egyetem-, és Jacqueline M. Conrad, a Belmont Egyetem munkatársa – azzal magyarázták a különös eredményt, hogy azt, akinek a neve hátrébb van az ábécében,  gyermekkorában gyakrabban állították a sor végére, vagy ültették hátra a tanteremben.

„A gyermekek a kapott bánásmód alapján fejlesztik ki az időn alapuló reakcióikat.” – írják tanulmányukban a kutatók. – „Mivel úgy érzik, igazságtalanság történt velük, ezt gyors mozgással, később pedig hamarabb történő vásárlással kompenzálják. Azok viszont, akik neve elöl van, annyira hozzászoktak ahhoz, hogy elsők legyenek, hogy nem izgatja őket annak a lehetősége, hogy vásárláskor személyes döntéseket hozhatnak; így aztán ’későn vásárolnak’.”

A kutatók azt a következtetést vonták még le, hogy az „ábécérend végén álló fogyasztók” azok, akik tülekednek a piacon és az árleszállítások alkalmával, és akik úgy foglalnak jegyet egy koncertre, hogy egészen biztosan az első sorban ülhessenek.

A tanulmány a Journal of Consumer Research augusztusi számában jelent meg.

 


Mindenesetre érdekes elgondolkodni, hogy ez igaz-e. Lehet benne valami, de azt ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a szellemi fejlődés, a pénz átértékelése az évek során jelentős fejlődést, javulást hozhat, nem igaz?Forrás: Ezoterikus.hu