Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

5 ok, amiért kerüld el a spirituális könyveket!

Közzétéve: 2020. 09. 30. Írta: Szatmári Nóra, asztrológus Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 111 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Miért jók vagy épp égbekiáltóan rosszak bizonyos könyvek? Szabad vagy lehet bírálni bármelyiket? Megtalálhatod-e a számodra legmegfelelőbbet? Hogyan? Vagy hogyan nem?

5 ok, amiért bele se kezdj a válogatásba... aztán az olvasásba se:

- magadra akarod erőltetni a tartalmat, mert úgy véled, ha másoknak jó, neked is hasznos lesz....

- kényszeresen kapni akarsz valamit a könyvtől illetve közvetetten az írótól, el akarod hitetni önmagaddal, hogy az olvasás elég a valós, látványos szellemi fejlődéshez...

- megszokásból olvasol, de a lényeget nem veszed komolyan, viszont elmondhatod a barátaidnak, hogy már több tucat "spiri blablát" fújsz kívülről, és a könyvespolcodon ott van az összes "nagy" író irodalma...

- legfőbb kérdésed az, hogy "Mit ad nekem ez a könyv?" nem pedig az "Mit tanulhatok én ebből a könyvből?" (érzed a különbséget?)

- meggyőződésed, hogy a könyv árának kifizetésével, rosszabb esetben ingyenes letöltésével, kölcsön kérésével, elolvasásával INSTANT megoldást kapsz a gondjaid felszámolásához...

NEM. A spirituális könyvek önmagukban NEM garanciák semmire. Ha te magad nem teszel a fejlődésért, az ok és okozat törvényének megértéséért ÉS betartásáért, akkor nem léptél és nem is lépsz a növekedés útjára.

Attól, hogy olvasol, még nem történik semmi. Akkor fog, ha az olvasott anyagot elkezded ízlelgetni, újraértelmezni, beépíteni a mindennapokba, - így pedig megértőbbé, befogadóbbá, tudatosabbá, no és persze spirituálisabbá válsz.

INSTANT megoldások NEM léteznek. Te létezel és a józan ész. Ha e kettőt kombinálod, akkor minden könyv fog neked adni valamit, ami a pillanatnyi továbblépésedet elősegíti.

Nem a könyv címe, írója, tartalma, fülszövege vagy marketingje dönti el, hasznos neked vagy sem. Minden könyv hasznos valakinek. Talán neked igen... talán neked nem...

Olvass sokat, mert az olvasás hasznos. Fordítsd  magad javára azt, aminek a birtokába jutsz, bármilyen tudásanyagról legyen is szó. Olyan nem létezik, hogy egy könyv ne tegyen hozzád valami fontosat! Ám egy valamit a könyvek sem tesznek meg helyetted: ez maga a cselekvés!

A cikk írójának spirituális könyveit itt tudod megnézni!

Forrás: Ezoterikus.hu