Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Te uralod a sorsod, vagy valaki más? (x)

Élj ritmusban a Holddal! (x)

Neked mi az angyali számkombinációd?

Mi az életcélod? Az optimizmus jó irány?

Holdnaptár

Testvérek: Szeretet és versengés – Életünk leghosszabb kapcsolata

Közzétéve: 2018. 07. 06.
Értékelés
Ez a cikk 227 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Testvérviszály, testvéririgység – a testvér szóra mintha több negatív asszociáció jutna eszünkbe, mint pozitív. S ez nem csak a hétköznapi nyelvben figyelhető meg...

Testvérek – Szeretet és versengés – Életünk leghosszabb kapcsolata
 

Mi a testvéri szeretet, miként jön létre, hogyan befolyásolja az életutunkat? Horst Petri ezekre az eddig meglepően keveset tárgyalt kérdésekre keresi a választ. Kultúrtörténeti példák, elemzések és saját praxisából merített esetek mentén érvel a szerző amellett, miért nem érdemes lebecsülnünk a testvéri kötelék erejét.

Testvérviszály, testvéririgység – a testvér szóra mintha több negatív asszociáció jutna eszünkbe, mint pozitív. S ez nem csak a hétköznapi nyelvben figyelhető meg. A pszichoanalitikus szerző egyik fő motivációja, hogy a pszichológiában is jellemzőnek látja a testvéri kapcsolatok negatív oldalának túlzott hangsúlyozását. Éppen ezért a könyv első részében a testvérek közös életének szakaszai szerint elemzi a szeretetkapcsolat természetét, változását. Ahogy felhívja a figyelmet rá, a testvérünkkel való kapcsolatunk minden valószínűség szerint életünk leghosszabb kapcsolata lesz. Amilyen triviális belátás ez, olyan nagy erővel hat. Emellett a testvérek egymás legnagyobb és legjobb kritikusai, hiszen „korai gyermekkoruktól a lelkük legtávolabbi szegleteiig ismerik egymást”. Nem véletlenül lesznek a testvérekből egymás esküvői tanúi sem. A könyv második részében olyan testvértörténeteket elemez a szerző, ahol különböző okokból a negatív érzelmek kerültek túlsúlyba, hogy példákat mutasson a kapcsolat helyreállításának ösvényeire.


Megrendelhető itt!


A kötetet testvéreknek, testvéreket nevelő szülőknek ajánljuk, s mindazoknak, akik például tanácstalanul szemlélik párjuk vagy barátaik testvérkapcsolatát, vagy csak szeretnének korszerű képet kapni a testvéri viszony pszichológiájáról.

A szerzőről:

Dr. Horst Petri

A gyermek- és ifjúsági pszichiátria professzora, pszichoanalitikus. A Berlini Szabadegyetemen pszichoterápiát és pszichoszomatikát tanult, számos könyvet írt. 1996-ban megkapta Bécs város Hans-Czermak-díját Összegyűjtött művek az erőszakmentes nevelésért című munkájáért.