Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Te uralod a sorsod, vagy valaki más? (x)

Élj ritmusban a Holddal! (x)

Neked mi az angyali számkombinációd?

Mi az életcélod? Az optimizmus jó irány?

Holdnaptár

Olyan undokok vagytok!

Közzétéve: 2018. 07. 05.
Értékelés
Ez a cikk 228 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hogy a legrémesebb helyzetekben is higgadtan tudjuk kezelni gyermekeink dacrohamát vagy esetleg agresszióját, ismernünk kell a gyermekben lejátszódó valódi konfliktus természetét...

Olyan undokok vagytok! – Ahogy a szülők és óvónők a gyermeki konfliktusokat megoldhatják

A kötet címében a kérdés: tudjuk-e, hogy mi játszódik le gyermekünk fejében, amikor ezt vágja a fejünkhöz? Értjük-e egymást igazán? Rita Steininger könyve nemcsak abban segít, hogy mélységében értsük meg az Olyan undokok vagytok! típusú gyermeki kijelentéseket, de konkrét kommunikációs stratégiákat is javasol, melyekkel megkönnyíthetjük a családi hétköznapokat. Hiszen aligha létezik még egy olyan kihívás, mint a gyermekeinkkel folytatott viták. Akár a konyhaasztalnál, akár a gyerekszobában, az óvodában vagy a játszótéren: a mindennapok számtalan alkalmat adnak az összeszólalkozásra. Hogy a legrémesebb helyzetekben is higgadtan tudjuk kezelni gyermekeink dacrohamát vagy esetleg agresszióját, ismernünk kell a gyermekben lejátszódó valódi konfliktus természetét –például, hogy mi áll a mindenki által megtapaszalt dackorszak hátterében. Ezeket az alapvető fejlődés-lélektani tényeket is könnyedén elsajátíthatjuk a könyvből, miközben konkrét játékeszközöket is ad a kezünkbe, melyekkel kizökkenthetjük gyermekünket, és továbbsegíthetjük a krízishelyzetből.


Megrendelhető idekattinva!


A könyv jellegzetes konfliktushelyzeteket tár fel és megmutatja, hogyan tudják kezelni azokat a szülők, óvónők, tanítónők – egyértelműen, szeretettel, tisztességesen és építő módon.

A szerzőkről:

Rita Steininger
Lektorként és szakkönyvíróként tevékenykedik, fő területei az egészség, a nevelés és a fejlődéspszichológia; emellett gyermekek számára is készít szakkönyveket. Két fia van, családjával Münchenben él.