Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Te uralod a sorsod, vagy valaki más? (x)

Élj ritmusban a Holddal! (x)

Neked mi az angyali számkombinációd?

Mi az életcélod? Az optimizmus jó irány?

Holdnaptár

Egy hét anyánál, egy hét apánál?

Közzétéve: 2018. 06. 24.
Értékelés
Ez a cikk 239 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szokatlan, szembemegy a hagyományos hétvégi apuka, hétvégi anyuka felállással, és egyre népszerűbb, gyakoribb megoldás: a cseremodell. Két otthon: hogyan élnek a gyerekek a szüleik válása után felváltva mindkettőjüknél, méghozzá kiegyensúlyozottan és jól?

Az Egy hét anyánál, egy hét apánál című könyv szerzői cseremodellben nevelték fel gyermekeiket, és maguk is hisznek benne, hogy a lehető legjobb megoldást választották. A szerzők több családdal készítettek interjút, gyerekekkel és felnőttekkel, így a könyv fejezeteiben a cseremodell mindennapjaiba és ünnepnapjaiba nyerhetünk betekintést, mielőtt úgy döntenénk, esetleg mi is adunk egy esélyt annak, hogy gyermekeink egyik szülőjüket se veszítsék el. Tippeket, kreatív szervezési megoldásokat is elleshet a könyvből a kezdő cseremodelles szülő, s nem utolsósorban a hasonló élethelyzetben lévő szülőpárok történeteiből érzelmi támaszt kaphat, hiszen nem csak az derül ki, hogy nincs egyedül a megoldandó kérdések hadával szemben, de arra is megtanít a könyv, hogy a mindenki számára ideális megoldás nem egyik pillanatról a másikra születik meg. Kitartás és folyamatos egyeztetés kell a sikerhez. Az egyes eseteket és konfliktusokat külső szakértők is elemzik a könyvben. Az utolsó fejezetben a modell szerint felnőtt fiatalok egyöntetű pozitív véleménye lehet a legerősebb érv a modell mellett.
 

Minden válófélben lévő vagy már elvált szülő haszonnal forgathatja ezt a könyvet, akinek hasonló gondjai vannak, aki komolyan veszik gyermekei őszinte, mély vágyát, amikor azok nem akarnak lemondani sem az édesanyjukról, sem az édesapjukról. Talán éppen ez lesz a lehető legjobb megoldás számukra is.

A szerzőkről:

Ina Kiesewetter & Petra Wagner

Újságírók, a közszolgálati televízió szerkesztői. Mindketten az e könyvükben tárgyalt cseremodell szerint élnek, illetve éltek a gyermekeikkel. Tapasztalatuk alapján egyértelmű számukra, hogy a válás bekövetkeztével jó a gyerekeknek, ha mindkét szülőjükkel együtt nőhetnek fel.

Megrendelhető itt!