Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Te uralod a sorsod, vagy valaki más? (x)

Élj ritmusban a Holddal! (x)

Neked mi az angyali számkombinációd?

Mi az életcélod? Az optimizmus jó irány?

Holdnaptár

Ájurvédikus asztrológia és marmapunktúra

Közzétéve: 2017. 12. 04.
Értékelés
Ez a cikk 533 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A keleti és a nyugati hagyományos orvoslás is rendelkezett a gyógyító elméletnek és gyakorlatnak megfelelő asztrológiai ismeretekkel. A hagyományos kínai orvoslás alapzata a I Ching és a kínai asztrológia, míg az indiai ájurvédikus gyógyászaté a védikus asztrológia.

KÉSMÁRKI LÁSZLÓ:


ÁJURVÉDIKUS ASZTROLÓGIA ÉS MARMAPUNKTÚRA


Az ájurvéda, az Élet Tudománya és az asztrológia, a Fény Tudománya egymásra támaszkodva kereste a betegségeket kialakító okokat és a kedvezőtlen kozmikus hatások kijavítási lehetőségeit, módjait. Ilyen e- nergetikai rendszert kiegyensúlyozó gyógyító eljárás a marmapunktúra és a marmapresszúra.

Az indiai akupunktúráról, a marmapunktúráról Bhedan Karma néven a Suchi Véda írt 3000 évvel ezelőtt. Kidolgozta az egyensúlyhiányból adódó betegségek kezelésére szolgáló nyomáspontok réz és arany tűvel, valamint csont és bambusz eszközökkel való stimulációját.

A kínai akupunktúra rendszere és az indiai marmapunktúra és marmapresszúra tudománya egy tőről fakad, de az idők folyamán mindkettő fejlődése eltérő irányt vett. A két tanítás módszertana, holisztikus szemlélete, filozófiai háttere, az életenergia irányításának technikája, az energiapontok elhelyezkedése, az őselemek és a – biológiai energiákat, alkati és pszichés tulajdonságokat hordozó őselem-kombináció – 3 dosha azonos.

A szerző feltárja a test létfontosságú energiapontjainak asztrológiai vonatkozásait, a bolygók, holdházak, csillagok marma pontokra gyakorolt hatását, az akupunktúrás pontoknál lerakódó, energiatorlaszt okozó, lel- ki és mentális mérgek természetét, valamint megismertet a pontok kezelési technikáival.

A könyv segítség a gyógyító művészetet folytatóknak és a betegeknek egyaránt, hiszen bemutatja a betegségek vala- mennyi égi (kozmikus, külső hatások által előidézett, lelki és mentális) és földi (testi, biokémiai, táplálkozásbeli, élet- módbeli) okát, és azok megszüntetésének legősibb metódusait.

A Könyv megvásárolható a BOOKLINE webáruházban.