Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Hogyan lehet életed új lehetőségek tárháza?

Közzétéve: 2020. 08. 19. Írta: Kürti Gábor
Értékelés
Ez a cikk 35 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden nap egy új kezdet. Az új lehetőségek tárháza, s csak rajtad múlik, mennyit használsz ki belőlük! - a töredékét, vagy a jelentős részét?

 
TANÁCSOK A HEGYTETÕN ÉLÕ BÖLCSTÕL?

Ki ne ismerné a régi történetet? Az indiánok gyűjtik a fát télire, de mivel nem tudják, milyen tél várható, felküldik a törzsfőnököt a hegytetőre, kérdezze már meg a bölcstől, mennyi fára lesz szükség. A bölcs tanácsa: „Fiam, hosszú, hideg tél várható.” Így hát az indiánok tovább gyűjtik a fát, mígnem újból felmegy a főnökük a hegyre tanácsot kérni. A bölcs válasza: „Fiam, nagyon hosszú, kemény, hideg tél várható.” Az indiánok, mit tehetnek mást, tovább gyűjtik a fát, minden korábbihoz képest többet szednek össze, már távoli vidékekről is hazahurcolják. Néhány hét múltán ismét felbaktat a törzsfőnök a hegyre, hogy tanácsot kérjen. A bölcs azt mondja, hogy „rendkívül hosszú, igen kemény, nagyon zord tél és erős hideg várható”. A törzsfőnök már nem bírja tovább cérnával, és kellő tisztelettel, de végre megkérdezi a bölcstől, honnan tudja mindezt. A bölcs így válaszol. „Nézz le, fiam, a völgybe. Látod, hogy az indiánok mióta gyűjtik a fát és milyen szorgalmasak? A természeti népek szokásaira mindig érdemes odafigyelni...”

A fenti vicc Szatmári Nóra legújabb könyve, a 120 sorsformáló tipp – Receptek a boldog élethez kapcsán jutott eszembe, mert az ebben a vékonyka kötetben megfogalmazott tanácsok egészen más kategóriába esnek, mint megannyi egyéb, például az említett bölcséhez hasonló eszmefuttatás. A szerző mintegy esszenciáját adja az általa megélt és megtapasztalt élethelyzeteknek, és az ő tippjei valóban hasznosíthatók, mégpedig azonnal és közvetlenül. Mellékhatás? Igen, van az is: ha valaki megfogadja Szatmári Nóra tanácsait, akarva-akaratlan, de egyre jobban fogja érezni magát a bőrében. Ami, valljuk be, a mai világban nem is kevés...


Ezt a könyvajánlót Kürti Gábor, természetgyógyász, reflexológus, akupresszőr írta. Gábor tulajdonosa a www.natursziget.com oldalnak is.


A szerző tág optimizmusát adja át ebben a műben, és arra biztatja olvasóit, hogy ismerjék meg életük hiányzó fejezeteit. „Minden nap egy új kezdet. Az új lehetőségek tárháza, s csak rajtad múlik, mennyit használsz ki belőlük!”, írja. Persze ahhoz, hogy valakinek tervei legyenek és megteremtse az esélyt a megvalósításukra, előbb le kell zárnia, el kell engednie a múltját. Hány meg hány embert ismerünk, aki mintegy a saját levében forrva, egyre azon rágódik, ami történt vele, s nem képes inkább előre tekinteni, a jövőbe nézni? Pedig, ahogy Szatmári Nóra megállapítja: „Ami elmúlt, az elmúlt, meg lehet ezt közelíteni sokféleképpen, de felesleges rá időt pazarolni.”

Sok hasznos, valóban megszívlelendő, okos tippet idézhetnék még tőle, de helyettük inkább hadd adjak én is Önöknek egy egyszerű tanácsot: olvassák el ezt a könyvet –  érdemes. A mai világban az ember már annak is örül, ha egyetlen jó mondatot, divatos kifejezéssel élve, igazi üzenetet talál egy több száz oldalas könyvben. Nos, ebben a kötetben több tucatnyi ilyen mondat akad...

Boldogságreceptek mindenkinek?

Olvass még több hasznos gondolatot 120 sorsformáló tipp c. könyvemben!

Megvásárolható irodánkban: VIII. Budapest, József krt. 60. vagy Baross u. 3. - előzetes időpontegyeztetéssel
 

Rendeld meg online itt és most!

 


Bezárás