Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Kínai újév – mikor is kezdődik? Január? Február? És mi a február 4?

Közzétéve: 2021. 02. 01. Írta: Szatmári Nóra, Bíborcsillag asztrológus Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 33 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rendszeresen felmerül a kérdés, hogy miért kezdődik minden évben máskor a Holdújév – erre már sokszor válaszoltam, most egy másik kérdést tisztázok:

“Miért írod a kínai havi horoszkópot február 4-től március 5-ig terjedő időszakra? Miért nem csak simán február?” – jött a kérdés, íme a válasz:

A kínai naptárról az járja, hogy a Hold járásához igazodik, azaz Lunáris naptár, – ez nagy részben igaz.

Azonban a tényleg igazi kínai naptár egy luniszoláris naptár, mely a holdnaptárra és a szoláris naptárra jellemző tulajdonságokkal is rendelkezik – azaz kapcsolja a kettőt. Ezt az időmérési rendszert még a babilóniaiak vezették be i. e. 2500 körül.

Nem csak Kínában, hanem a legtöbb ázsiai kultúrában is ezt alkalmazzák. A mi, nyugati kultúránkban azért nevezzük előszeretettel kínai naptárnak, mert először a kínaiak fejlesztették ki i. e. 500 körül és általuk jutott el hozzánk. Emellett, mint a világ legnagyobb populációja, és annak tagjai vitték magukkal mindenhová.

                                              

A legtöbb kelet-ázsiai országban a III. évezred mindennapi tevékenységeihez ma már a Gergely-naptárt alkalmazzák, ugyanakkor a hagyományos kelet-ázsiai ünnepek pontos idejének meghatározásához kizárólag a kínai (keleti) naptárt hívják segítségül. Ilyen ünnep  a kínai újév, azaz tavaszi fesztivál, mi nem azonos a holdújévvel. Emellett a sárkányhajó fesztivál és az őszközepi fesztivál is jelentős. Asztrológiai szempontok alapján jelölik ki az esküvők vagy a házavatók időpontját. Mivel minden hónap a Hold valamelyik ciklusát követi, használják ezt a holdfázisok megállapításakor is.

A kínai szoláris naptár – a válasz a kérdésre itt! Kattints!

Ezért február 4!

Forrás: Ezoterikus.hu