Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Kínai tanmese: miért nem baj, ha törött a cserép?

Közzétéve: 2019. 10. 23. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 122 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Senki nem tökéletes, mindenki hibádzik valahol, - de ettől még szerethető, és semmiképpen sem nevezhető tökéletlennek. Kínai tanmesénk megérteti veled a lényeget. Olvasd el, rövid, de velős!


 

Kínai tanmese – A vízhordó és a cserépedény

Egy kínai vízhordónak volt két cserépedénye. Annak a botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott a szállításkor, - így kiegyensúlyozva magát. Az egyik edényen volt egy repedés, míg a másik tökéletes volt, sértelten, és azokban mindig egy-egy  teljes adag vízzel indult el hazafelé.


A pataktól a házig tartó hosszú út végén a megrepedt edényben már csak fele annyi víz volt, mint a merítéskor. Két teljes évig ment ez így... a vízhordó csak másfél edény vizet vitt haza. Természetesen a hibátlan edény végtelenül büszke volt teljesítményére, hiszen feladatát remekül teljesítette. Ám, a törött cserép szégyellte a tökéletlenségét, és igen nyomorultul érezte magát, hogy csak fele annyit tudott teljesíteni, mint társa.Két év keserűség után egyik nap megszólította a vízhordót a pataknál:

- Szégyellem magam, hisz a víz szivárog belőlem egész úton hazafelé.

A vízhordó így válaszolt a cserépedénynek:

- Észrevetted, hogy az ösvényen csak a te oldaladon nőnek virágok? Megfigyelted, hogy a másik cserép oldalán nem? Ez azért van így, mert én mindig tudtam a hibádról... ezért virágmagot szórtam az ösvénynek erre az oldalára. Minden egyes nap Te magad locsoltad a magokat, majd a kibújt virágokat, miközben visszasétáltunk. Két éve leszedem ezeket a gyönyörű virágokat azért, hogy az asztalt díszítsem velük a házban. Ha Te nem lennél olyan, amilyen, akkor ez a gyönyörűség nem ragyogná be az otthonomat.


Tanulság: senki nem tökéletes, vagy mégis? Vannak hibáink. Neked, nekem, mindenkinek. Pont az a lényeg, hogy elfogadjunk másokat olyannak, amilyenek, s abból az állapotból hozzuk ki (belőle és magunkból) a legtöbbet.

Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás