Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Félelem jár a nyomodban?

Közzétéve: 2018. 11. 22. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 178 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tömeges elbocsátás, környezetkárosítás, öregség, válások, válságok - rengeteg ok van, amiért szoronghatunk, amiért félhetünk a jövőtől. És sokan közülünk valóban ezt is teszik.

 
Az eredmény: kettéválik a szorongó és a csapongó társadalom. Lehet, hogy csak áldozatai vagyunk az előző generációk döntéseinek? Vagy csak azért nőnek a gondok, mert mi magunk tehetünk róla? Egy cikk a félelemről, amitől nem szabad félni.

Korábban senki nem félt a félelemtől. Épp ellenkezőleg: nemcsak, hogy nem éreztük, hogy mitől kellene félni, de még elébe is mentünk, hogy a környezetünk féljen helyettünk is. És persze kell az a kis izgalom, nem igaz? Aztán egyszer csak kibújunk- ki kevésbé, ki teljesen- az óvó burokból és rájövünk, hogy már nincs ott a bátyánk, aki majd megment az ajtó másik oldalán. Van, aki sosem unja meg a félelem utáni vágyat és kipróbál, mások szemében extrémnek tűnő dolgokat. Mint mondjuk a zuhanó repülést. És ha sikerül, akkor szépen kommentálja magában: "nos, erre is képes vagyok!"

Soren Kierkegaard szerint "A félelem magában hordozza a tudás végtelen lehetőségét, mely az emberi fejlődés motorja is egyben." Hmm, hmm! Okos gondolat. Sokan élő példaként követik a nagy filozófus eszméjét - úgy 20-30 éves korukig. Addig a félelem színesíti az életünket, aztán már csak az adja meg az élet színét. Ahelyett, hogy motiválna és előre vinne, inkább megfékez. Ahelyett, hogy az érzékeimet élesítené, inkább minden pozitív dolog iránt vakká tesz.

Erre a kérdésre, vagy inkább változásra Fritz Riemann is megadta válaszát, mégpedig: "Minden fejlődés, lelki érés, felnőtté válás félelemmel kapcsolatos lépés, mivel az vezet át bennünket valami újba, amely addig ismeretlen és még nem vagyunk tudása birtokában."

Ezek a normális félelemszituációk az emberi életben manapság a legkevésbé sem természetesek. Azért felelősek inkább, hogy az ismert ismeretlenné váljon és egy folyamat a közepén egyszer csak megszakadjon, és az ember minden kapaszkodó nélkül hirtelen úgy érezze, hogy elveszíti a fogódzkodóját. Ezért a fiatalok kalandos, "minden mindegy" életvezetése helyett hamarabb elkezdik a jövőjüket tervezni. Milyen iskola, milyen tehetség, milyen nyelv, milyen ország? És ezek a félelmek aztán az idővel csak sokasodnak a nyakukban és az előző generációk sem csillapítják azokat.

Azért mindenkinek megadatott a felhőtlen szabadság, ugyebár?
Forrás: Ezoterikus.hu