Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Elhalasztod vagy elszalasztod az életed?

Közzétéve: 2019. 11. 19. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 198 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Előfordul veled is, hogy halogatod a dolgaidat? Valami megmagyarázhatatlan sugallat belülről visszatart? Gondolkodtál már azon, hogy miért törhet rád ez az érzés? A válaszokat most megtudhatod!

Az a bizonyos, mindenkinek számára ismerős, gyomorforgató érzés, ami akkor tör rád, amikor újra és újra másnapra halasztod a levelek megírását, egy fontos találkozás megszervezését. Bűntudatot érzel, álmatlanul forgolódsz miatta, de egy furfangos belső hang hatására nem tudsz másképp tenni.

Elhalasztod az életed?

Pedig idővel a régi, be nem teljesített ígéretek felhalmozódnak, és teherként nehezednek válladra. Aztán egyszer csak furcsa érzéssel ébredsz reggel. Talán egy távoli napra halasztottad nemcsak a teendőidet, de az egész életedet is?

Általában fájó emléket söpörsz a szőnyeg alá, megváltozhatatlan történéseket, amelyekre nem jó visszagondolni. Ám mi van azokkal a momentumokkal, apró mozaikokkal, amelyeken hatalmadban állna változtatni? Ott szunnyadnak benned, és észrevétlenül visszahúznak, irányítják életed. A döntéseid pedig átitatódtak a bűntudattal teli nedűvel. Nem mentél el a megígért találkozóra, nem vitted vissza a kölcsönkért könyvet, nem fejezted be időben a rád bízott munkát. Ismerős, ugye?

Meríts erőt a hibákból!

Néha úgy érezheted, egyedül te vagy megbízhatatlan, de ez nem így van. Emiatt igazán ne szomorkodj, hanem inkább meríts erőt régi hibákból!


Talán ennél is fontosabb, hogy elengedd a régóta cipelt homokzsákjaidat, mert az ember "gondok nélkül csupasz, mint egy csillag, és hasonló fénnyel bír". A kezdet nehéz, de az egyik lépés követi a másikat. Újra át kell gondolnod mi az, amit évekkel, hónapokkal vagy hetekkel ezelőtt megígértél a gyermekednek, a szüleidnek vagy barátaidnak. Írj egy listát, haladj fontossági sorrendben, és kezdd el a szortírozást a legkönnyebbel!


Ne feledd azonban, hogy soha nincs késő rendbe tenni a dolgokat! Az egyik barátom szülei akkor váltak el, amikor ő még kicsit volt, így nagyon kevésszer találkozott édesapjával, sőt, azt az időt is marakodással, veszekedéssel töltötték. Egy heves vita után a fiú egy másik városba költözött.  Mindennap fel akarta hívni az apját, de ahogy telt az idő, egyre inkább szégyellte magát, és nem volt elég bátorsága ahhoz sem, hogy fölkeresse. Csak azt érezte, hogy több hónap sérelmeit nem lehet egyetlen kedves gesztussal jóvátenni. Egy nap mégis összeszedte magát, és hazautazott az édesapjához. Órákon keresztül csak beszélgettek, olyasmikről is, amikről azelőtt soha, és lassan, hónapok munkájával, sok odafigyeléssel és szeretettel rendbe hozták a kapcsolatukat. Később egyikük sem értette, mire volt jó az egész veszekedés.

A háttérben az önbizalom hiánya húzódik meg...

Rengeteg energiát vesz el tőled, ha rágódsz az el nem végzett feladatokon, miközben továbbra sem teszel semmit. A halogatás hátterében azonban gyakran nem lustaság, hanem önbizalomhiány áll. Nem azért nem kezded el a feladatodat, mert nincs rá időd vagy kedved, egyszerűen úgy látod, fölösleges, mert neked úgysem sikerülhet. Talán nem is vagy egészen tisztában vele, egyszerűen csak úgy érzed, hogy a legszívesebben elbújnál a kihívásokkal teli valóság elől. Álmokba, tévénézésbe vagy olvasásba menekülsz. Ez talán leginkább a felnőttkor hajnalán álló huszonévesek körében fordul elő.


A biztonságos kamaszkor után önállóan kell elérned az anyagi függetlenséget, egyedül kell megküzdened a kudarcok és sikerek feldolgozásával, később a házasság, a gyermekvállalás nehézségeivel és szépségeivel is. Más esetekben előfordul, hogy a folyamatos halogatás mögött lázadás, esetleg harag áll. A világ, a munkahely vagy a városod ellen. A nyugtalanságod mindenre kihat, és az el nem végzett feladatokat bosszúnak szánod, egy emberre vagy az egész társadalomra irányítva dühödet.


Ilyenkor először a saját, belső békédet kell megtalálnod. De a rendszeresség, a napi, heti vagy havi tervek következetes betartásával elejét veheted a halogatás hívogató, kényelmes, de fájdalmas spiráljának. Az új életszemlélettel nemcsak a mindennapjaid öltenek majd derűsebb köntöst, de a rég várt lehetőségek is rád találnak.

Forrás: Freespirit.hu