Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Kedvenc szórakozás: mások kibeszélése - avagy: hol van a pletyka fészke?

Közzétéve: 2018. 11. 07. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 252 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Másokat kibeszélni, mégpedig negatívan, nem szép dolog. De főleg a hölgyek körében ez igen megnyugtató tevékenység. Ezért is űzik ilyen sokan.

A médiában is. Mások lejáratása nem új keletű dolog. Ha belegondolunk, már a klasszikusnak számító művek is foglalkoznak eme kellemes, ám mások számára igen kellemetlen tevékenységgel.

Tulajdonképpen személyiségtől független a sugdosásra való hajlam. A valójában nagyon kedves hölgyek is örömmel készek bármikor egy kis pocskondiázásra barátnőik körében. Elég, ha leülnek együtt a tv elé és megállapítják, mennyire “slamposan” néz ki a műsorvezető ma. Vagy hogy ”persze, megint megcsináltatta a melleit/száját/haját”. Hatásszünet, várakozás a reakcióra, ami nem is marad el. Tátott száj, ámulat a szemekben. Máris lehet folytatni a beszélgetést. Ha lehet, minél részletesebben kitérve az adott személy gyengébb megnyilvánulásaira.

Ezen a ponton meg kell jegyezni újra, hogy mások lejáratása valóban csúnya dolog, rossz a  karmának, hazugság, ha – mondjuk - az amúgy kedves barátnőnket beszéljük ki. Másrészt gyengeség, hisz így nem a saját hibáinkkal foglalkozunk. DE! Aligha lehet ennél jobb stresszoldót felíratni. Egy igazi pletyka, ahogy a nénik a faluban a kis padon - az egyetértő pusmogás semmiségekről - a legjobb feloldás a hosszú, stresszes nap után az irodában. Egyesek a fitness-stúdióban vezetik le a feszültséget, van, aki kiabál a családdal. Mások inkább pletykálnak egyet. Ha lehet, minden nap.

Hol is ragadtunk le? Ja, igen, hogy a másik visszakérdez, amire rögtön jön a válaszunk: ”ja, hogy te ezt nem tudtad?”- Itt aztán mindent lehet, ami a magyarázatot szolgálja.
Ha a barátnőnket megcsalta a barátja, többször, több emberrel és emiatt az bulémiás lett. Nos, itt aztán van mit kibeszélni. Ez a harmadik fázisa a kommunikációnak. Az ok-okozati összefüggés megtalálása, mindenfajta megértés tanúsítása nélkül. A negyedik fázis, mikor mindenfajta történet előkerül a barátnővel kapcsolatban. Az összes furcsasága, vagy az örök melléfogása a férfiakkal. Kisebbfajta teátrális előadás szinte kötelezően elfogadható. Ne maradjon el persze a viselkedése, mozdulatai, néhány tikkjének az utánzása sem.

Nos, szinte ordít a tény: a traccsolás igen nagymértékben növeli a kommunikatív készségeinket. Megfelelően kifejező szavakat kell találni, hangutánzó szavakat, az elképzeléseket szépen kell tálalni, és a minél színesebb, színpadias előadásmód megkövetelt, - ezek igazán nagy erőbedobást igényelnek. No és persze ott van még a megfelelő pletykaanyag megtalálása. Hogy hol található a legjobb szóbeszédre alkalmas hely?

1. a kávéautomata / konyha

Az egyik kollegina terhes lett vagy egyszerűen csak megevett 5 muffint reggelire? Sehol nincs alkalmasabb és megnyugtatóbb zug, mint a munkahelyen egy kis eldugott sarokban, egy félig ismeretlen kollégával.

2. A strand

Tyűha! Hát hol máshol lehet a legjobban kibeszélni a borzalmas ízlés-megnyilvánulásokat, vagy a túlsúlyt, vagy a narancsbőrt vagy a túlzott prüdériát? Szinte még szebb...

3. Bevásárlóközpont, bútorrészleg / szófák

Legjobb szombaton. Csak leülünk az egyik új, puha bevonatú kanapéra és várjuk az ingyen mozit. Az ingyen divatbemutatót és bohózatot.

Milyen Mari új lakása/pasija? Talált már munkát? Aztán egyszer csak felmerül majd a kérdés: beszélhetünk végre valami értelmesről is?

Forrás: Ezoterikus.hu