Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mikor csinálod már végre azt, amit akarsz?

Közzétéve: 2019. 10. 23. Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 218 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tulajdonképpen meg akartam tenni... milyen gyakran vagyunk elégedetlenek a munkánkkal, a partnerünkkel vagy önmagunkkal.

 
Pedig egyáltalán nem olyan nehéz, hogy az életünket a kezünkbe vegyük és elérjük a céljainkat. "Csináld végre azt, amit akarsz!" Hogyan?

Tudják egyáltalán az emberek, hogy mit akarnak?

Ha igazán hallgatunk a belső hangra, akkor tudjuk. Vannak értékeink és bizonyos életfelfogásunk. Ebből ered gyakran tudattalanul, hogy mit akarunk csinálni. Pl. nem a TV előtt kellene ülnöm, hanem sportolni.

Miért nem tesszük akkor azt, amit akarunk? Ignoráljuk az igényeinket?

Nem, csak rejtegetjük őket. Sokan az évek során nagyon klassz stratégiákat dolgoztak ki. "Nem tudok sportolni, mivel esténként sokáig kell dolgoznom és akkor már sötét van." Pedig vannak fitnesszstúdiók, ahol égnek a lámpák este is, nem igaz? Gyorsan készen állunk rá, hogy más dolgokat toljunk előtérbe. Ahelyett, hogy kérdeznénk, vagy megpróbálnánk javítani a helyzeten, inkább alibit keresünk vagy egy kényelmes kifogást, és inkább mentálisan elrejtjük magunkban a valóságot.

Mik a megfelelő kérdések?

A kellemetlenek vagy azok, ahol az ember tükröt tart maga elé. A megfelelő gondolkodás csak az alap és csak a tettek révén válik igazán jóvá. Ha arra gondolok, hogy a kondíciómnak javulnia kellene, az még nem változtat meg semmit. Sokkal fontosabb, ha fel is veszem a sportcipőt.

Ez tényleg ilyen egyszerű?

Nem, egyszerűnek nem nevezném. Ez egy igazi próbatétel, de lehetséges. Aki készen áll rá, hogy megadja az árát az akaratának, akkor sikerülni is fog neki.

Az ár azonban nagyon drága is lehet. Pl. fel kellene mondanunk egy állást, csak mert már régóta vágytunk egy hosszú útra?

Erre a kérdésre még a Dalai Láma sem tudná a választ. De megkérdezheted önmagadat:” Mi a fontos számomra?” A saját értékrendedtől függ. Sajnálatos, hogy a legtöbben nem hallgatnak arra, amire legbelül igazán vágynak. Inkább azt mondják: "Szívesen megtenném, de sajnos nem tudom." Ez a mondat elképesztően lehúzza a hangulatukat.

De honnan találom ki, hogy mire vágyom olyan nagyon legbelül?

A döntés előnyeit és hátrányait is össze kell gyűjtenünk és aztán legbelül kiértékelnünk. Eközben mindig tesztelnünk kell saját viselkedésünket, és hogy mit váltunk ki vele.

Higgyünk a szerencsében és a pechben?

Legtöbbször valójában csak a valószínűségről van szó. Ha pl. a kocsmában esetleg egy új kuncsaftot ismerünk meg, ez elsősorban véletlen, ugyanakkor előfordulhat, hogy a találkozás során egy igazi munkakapcsolat jön létre. Minden percben eldönthetem, hogy mit akarok és azt milyen hangnemben közlöm. Ha eddig még nem tudom hogyan, még mindig megtanulhatom.

A cikk eleji felszólítás akár egoizmusra is sarkallhat, de...

Nem baj, ha néha egoisták vagyunk, ez természetünktől fogva adott és ez egyáltalán nem rossz. Az intelligens egoista először tekint a környezetére és csak azután magára. Mivel okos vagy, azt mondod: adok még többet, hogy még többet kapjak!
Forrás: Ezoterikus.hu