Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Te döntesz vagy valaki más a fejed felett?

Közzétéve: 2018. 09. 11. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 66 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Döntéskényszer - van, amikor jobb, ha helyettünk döntenek? A választás szabadsága nem minden esetben fontos az emberek számára, csak bizonyos esetekben, de olyankor nagyon...

A Journal of Consumer Research  szaklapban megjelent, a Chicagoi Egyetem kutatói által jegyzett új tanulmány szerint a választékot attól függően tartjuk fontosak, hogy örömszerzés a célunk vagy gyakorlatias céllal kell választanunk. A tanulmány szerzői, Simona Botti és Ann L. McGill négy kísérletet végzett el, amelyek során a résztvevők ugyanazzal a választékkal találták szembe magukat, csak éppen a kiválasztási folyamatot változtatták meg vizsgálatról vizsgálatra.

Volt olyan eset, amikor a kiválasztást maguk a résztvevők végezhették, míg más esetekben a választást harmadik személy végezte, azaz a résztvevő helyett döntöttek. Minden esetben közölték a résztvevőkkel azt is, hogy egy távolabbi cél érdekében vagy saját örömük volna az eredmény. Mind a  négy forgatókönyv azt mutatta, hogy amennyiben a végeredmény a résztvevők saját örömének szolgálata volt, akkor az egyéni döntést preferálták, ám a nagyobb cél érdekében az is ugyanakkora elégedettséggel döntötte el az embereket, ha helyettük határoztak a kiválasztás során. Vagyis, ahogy a szerzők fogalmaztak a választási lehetőség hiánya, vagy a lehetőségek szűkössége nem okoz az emberekben hiányérzetet vagy csalódottságot, ha gyakorlatias célok elérése a cél, nem az egyéni elégedettség kiszolgálása.
Forrás: Ezoterikus.hu