Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

10 mítosz a boldogságról - tudd meg, min változtass, hogy végre te is az légy!

Közzétéve: 2020. 07. 30. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Nos a boldogságról egy valami biztosan kijelenthető: mindenkinek mást jelent. A halálos ágyon az egészség megszerzését, a lelki szegénységben a lottó ötöst...

 
Milyen apróságokon változtass, hogy biztosan boldogabb légy, akár már holnap?

1. A boldog emberek buták és kiábrándítóak

Válasz: Helytelen! A kutatások szerint a boldog emberek sokkal szeretni valóbbak, barátságosabbak, okosabbak, melegebb szívűek és magabiztosabbak is, sőt még vonzóbb külsővel is rendelkeznek. A boldog emberek attraktívak, több barátjuk van, többet ismerkednek, könnyebben találják meg a partnerüket és emelkednek fel a ranglétrán. Ráadásul a címben szereplő állítást leginkább a boldogtalanok alkalmazzák...

2. Önző dolog, ha még boldogabb akarsz lenni

Válasz: helytelen. A legnagyobb mítosz a boldogsággal kapcsolatban. A boldog emberek sokkal szívesebben segítenek másokon és képesek az empátiára is. Rendben vannak a saját életükkel, nem foglalja le őket az örökös bánkódás és töprengés a problémák megoldásán.

3. Némi egyedül töltött idő boldogabbá tesz majd!

Válasz: helytelen! Persze mindenkinek jól esik egy-egy "én-nap", ha szomorú vagy azért, hogy izoláld magad a környezetedtől és összeszedhesd gondolataidat, viszont a más emberekkel való kapcsolattartás eltereli a rossz dolgokról való fantáziálást és nem hagyja, hogy bezárkózz!

4. Boldogabb leszel, amint...

Válasz: Sokszor elképzeljük, hogy csak annyi hiányzik a boldogságunkhoz, hogy szerelmesek legyünk/összeházasodjunk/gazdagabbak legyünk... Ez azt is jelenti egyben, hogy örökké haladunk előrefelé, viszont sosem érkezünk meg a vágyaink útján. Ha valamire vágysz, akkor hiszel benne, hogy meg is valósul, mikor ez megtörténik, már nem okoz ez sem túl nagy eufóriát.

5. A pénz nem boldogít!

Válasz: nos, lehet, hogy pénzzel nem lehet boldogságot venni, viszont egy sor olyan dolgot lehet, ami egyértelműen boldogabbá tesz. Bár mai társadalmunkban a pénznek elég rossz hírneve van, viszont az is igaz, hogy az emberek legnagyobb gondját általában a pénzügyi gondok, a hitelek és a kilátástalanság okozzák.
 6. A kényeztetés boldoggá tesz!

Válasz: nem mindig. Egy séta a kedvenc parkodban lehet, hogy boldoggá tesz, viszont gyakran nem olyan kényeztetést választunk, ami valóban jó nekünk. Aki szomorú, gyakran csinál valami olyat, ami egy perc alatt felderít, viszont a bűnösség miatti érzés jóval tovább megmarad és így a teljes boldogságot sem eszközöljük vele.

7. Boldogabb lennél, ha nem akarnád mindenből a legjobbat!

Válasz: talán nem teljesen van így. Állítólag két döntőtípusú ember létezik, az egyik csoport az elégedettek, akik, ha megtalálják azt, amit keresnek egyszerűen csak elégedettek lesznek, illetve vannak a maximalisták, akik a legjobb döntést keresik és, ha meg is találják azt, ami kielégíti őket, mégis további lehetőségek után kutatnak. Az elégedettek egyértelműen sokkal boldogabbak, mivel örülnek annak, hogy találtak egy megfelelő dolgot, míg a maximalisták örökké hajtják magukat a még jobb felé, amit lehet, hogy sosem találnak meg

8. Boldog leszel, ha nem mérgelődsz!

Válasz: helytelen! A negatív érzések elnyomása nem szünteti meg a rossz lelkiállapotot, hanem még táplálja is azt. Sokszor cselekszünk aszerint, ahogy érzünk, de sokszor érzünk úgy, ahogyan cselekszünk! A mosoly pl. jó érzéseket kelt bennünk, sőt az elmúlt időszak több eltérő kutatása szerint, azok, akik a Botox-kezelés után képtelenek ráncolni a homlokukat kevésbé hajlamosak a mérgelődésre. Tényleg képesek vagyunk változtatni az érzéseinken sok önfegyelemmel!

9. Semmi sem változtat különösebben egy ember boldogságának fokán.

Válasz: helytelen! Genetikailag törekszünk arra, hogy még boldogabbak legyünk és, hogy változzanak körülöttünk a dolgok, időről-időre. Az ember hihetetlen módon alkalmazkodik az őt körülvevő rossz és a jó élményekhez egyaránt, ráadásul mindkettőre meglehetősen érzékenyen reagál. A rossz élmény megemésztése sok energiát igényel és persze tengernyi időt is, mely erőteljesen képes befolyásolni, mennyire érezzük boldognak magunkat.

10. A jó cselekedetek boldoggá tesznek!

Válasz: félig igaz. Számos kutatás azt sugallja, a jó cselekedetekről jókedvre derülsz. Nos az igazság az, hogy abban a reményben adunk valamit a másiknak, hogy valamit visszakapjunk tőle, ami minket is jókedvre derít majd.

 

Forrás: Ezoterikus.hu