Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mi a karmád? Így javíts rajta!

Közzétéve: 2019. 03. 21. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 338 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Költözz a vaszati alapjai szerint! A beköltözés kedvező időpontját magad választhatod meg egy asztrológus segítségével, így lehet a lehető legjobb otthonod!

A karma

A védikus írások szerint az élet lefolyása, valamint az, hogy milyen bolygóállás alatt születtél, előző életed tetteinek - azaz a karmánknak - a következménye. Ahogyan egy utazás során van egy kiindulási és egy végcél, az élet is egy utazás. Ahogyan egy utazást kényelmessé tehetsz, ugyanígy kényelmesebbé és boldogabbá teheted az életed, ha alkalmazod a Védák évezredek óta fennmaradt tanításait. Ezért érdemes figyelembe venni mind a vasztu, mind az asztrológia által nyújtott segítséget. Sok kellemetlenségtől, betegségektől, boldogtalanságtól kímélheted meg magad a vasztu (vaszati) és a védikus asztrológia által nyújtott szabályok alkalmazásával.


Egy jól megválasztott építkezési, felújítási időpont megnöveli a ház élettartamát, míg a kedvezőtlen bolygóálláskor elkezdett építkezés sok akadályba ütközhet.A saját égtáj

 

A védikus asztrológiában fontos szerepe van a Holdnak. Egy asztrológus segítségével könnyen meghatározható, hogy a születés pillanatában a Hold melyik nakshatrájban és annak hányadik padajában helyezkedett el. Ezen adat alapján meghatározható a személyes égtáj. Ha például a személyes égtájad dél, akkor kedvező délen, délnyugaton, nyugaton, illetve keleten tartózkodnod, a többi égtájat viszont lehetőleg mellőznöd kell.

 

Mit jelent ez a gyakorlatban?

 

A lakás azon részeit, amelyeket fontos célokra vagy gyakran használsz (nappali, konyha, dolgozószoba, hálószoba), próbáld meg a számodra kedvező égtájakra csoportosítani. Természetesen nem szabad figyelmen kívül hagyni a vasztu általános szabályait sem, de egyéni esetekben a személyes égtájnak fontosabb szerepe van, mint az általános elveknek.

 

Az új épület és a horoszkóp

 

A védikus asztrológiában 9 bolygót veszünk figyelembe: Nap, Hold, Mars, Merkúr, Jupiter, Vénusz, Szaturnusz, Ráhu és Kétu. Ezek a bolygók különböző kapcsolatokban állhatnak egymással: baráti, semleges, illetve ellenséges viszony lehet között. A vaszati-analízis esetében különös figyelmet kell fordítani a ház azon területeire, ahol a páciens számára ellenséges bolygók uralkodnak.

 

Ha például a háziasszony horoszkópjában a Vénusz ellenséges bolygóként szerepel, és kedvezőtlenül befolyásolhatja az életét, akkor lehetőleg ne legyen a konyha délkeleten még akkor sem, ha a vasztu alapszabályai szerint ez a legmegfelelőbb hely a konyha számára! Jelöld ki inkább az északnyugatot vagy egy másik elfogadható égtájat. A színek megválasztásakor is gondolj arra, hogy minden egyes bolygó jellemezhető valamilyen színnel. (Nap: arany, narancs; Hold: fehér, ezüst; Mars: piros stb.)

 

A bolygók közötti barátság, illetve ellenségeskedés okaihoz hosszú történetek fűződnek, melyeket a különböző védikus írásokban, például a puránákban, illetve a Srimad Bhágavatamban találhatsz meg.
Nemcsak az egyes égtájaknak van uralkodó bolygójuk, hanem az egyes helyiségeknek is. Így például a nappali és a hálószoba a Vénusz uralma alatt áll, míg az előszoba, veranda, iroda, vendégszoba a Merkúr fennhatósága alá tartozik. Jupiter uralja a gyerekszobát és a széfet, míg a Mars a konyhát.

 

A tervezés során figyelembe kell venned, hogy az egyes helyiségek elhelyezése összhangban legyen az azokat uraló bolygó, valamint az égtájat uraló bolygó kapcsolatával, nem feledkezve meg a személyes égtájról és a személyes horoszkópbeli negatív és pozitív bolygóhatásokról sem. Az is fontos, hogy az egymásból nyíló helyiségek uralkodó bolygóinak is jó legyen (vagy legalább semleges) a viszonya egymással.


Ajánlott irodalom: Marcus Schmieke: A vaszati alapjai (Édesvíz kiadó)

Forrás: Freespirit.hu

Bezárás