Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

6 szerencseszimbólum 2019-re is!

Közzétéve: 2018. 10. 23. Írta: Szatmári Nóra, asztrológus Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 589 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Létezik számos olyan jelkép, forma, alak, szimbólum, melyek semmit nem változtak az évezredek során. A változatlanság azonban nem volt hátrányukra, - hisz míg világ a világ, segítenek a koncentrálásban, a személyes energia kivetítésében, valamint viselkedhetnek úgy, akár a mágnesek, vagy a közvetítők, melyek energiát visznek a mindennapi életedbe.

 

A szemiotikában a szimbólum a legáltalánosabb értelemben vett jel. A jelhez jelentés kötődik.

A szimbólum (ógörög σύμβολον vagyis syn = össze-, együtt- és ballein = dobni) vagy jelkép egy jelentéshordozót jelöl (pl. szó, tárgy, eljárási mód, stb.). Az, hogy milyen jelentés társul a jelentéshordozóhoz, függ a felhasználási területtől és a kontextustól.

A szimbólumok segíthetnek a koncentrálásban, a személyes energia kivetítésében, valamint viselkedhetnek úgy, akár a mágnesek, vagy a közvetítők, melyek energiát visznek a mindennapi életedbe.

A szimbólumok alapvetően semmit nem változtak az elmúlt évezredek alatt. Ezért nem csoda, hogy van néhány alap jelkép, mely az Univerzum teljességében jelen van, és az emberiséget nem csak eddig, hanem ezután is el fogja kísérni.


Nézzük, mely szimbólumok vannak jelen mindennapi életünkben, s maradnak velünk évről-évre mindig, így 2018-ban is!


Töltsd le a szimbólumokról szóló teljes anyagot itt!KÖR


A legalapvetőbb szimbólumok egyike. Az örökkévalóságot, az egységet, a komplexitást, a tökéletességet, az univerzumot és a szent nőt jelképezi.

Kiinduló pont. Az emberiség legrégebbi szerencsét hozó szimbóluma. Az önmagából való újjászületés jelképe, a végtelenségé, az univerzum természetes körforgásáé.

A végtelenség szimbóluma a gyűrű is, mely így a házasság jelképévé vált az idők során. Viselj BŐSÉG KRISTÁLY karláncot, mely szintén kör alakot formál.


Miben segít neked a kör szimbólum?
-    segít megtalálni az egységet önmagaddal

 

Háromszög

A test, az elme és a lélek kombinált erejével áll összefüggésben.

Az ősi hit szerint a háromszög egy férfi napszimbólum, mely a tüzet, az Istenséget, az életet, az elmét, a harmóniát és a gazdagságot jelképezi.

A lefelé fordított háromszög feminin és Holdszimbólum, az anyaföldet, a vizet, az esőt és az áldást jelképezi.

Miben segít neked a háromszög szimbólum?
-    segíti a test | lélek | szellem harmóniába kerülését

 

 


A szimbólumos kristályékszereket beszerezheted itt!


Négyzet


Kiemelt jelentőségű szimbólum, jelentése Föld. Magában hordozza a 4 elemet - Víz, Tűz, Szél és Föld - és a 4 irányt is jelképezi.

A fizikai világ szimbóluma, a stabilitásé, az erőé és a négy évszaké is egyben, ugyanakkor a körrel szemben férfi energiával bír.

A teremtett, érzékelhető világ teljessége, tökéletessége és harmóniája, a szilárdság rejlik benne.

Miben segít neked a négyzet szimbólum?
-    segít két lábbal állni a földön

 

Végtelen

Olyan, akár egy fektetett nyolcas, az ősi Tibetben és Indiában a tökéletességet, a dualizmust, az egységet szimbolizálta nő és férfi között. 

A Tarotban a mágiával és a különböző forráserők egyensúlyával hozták összefüggésbe. Ez egy igen erőteljes és kozmikus szimbóluma lehet az otthonunknak.

A múlt a jelenben és fordítva, minden magából növekszik és önmagába tér vissza az univerzumban.

Miben segít neked a végtelen szimbólum?
-    segít megtalálni magadban a jót

 


Töltsd le a szimbólumokról szóló teljes anyagot itt!


Csepp forma

Csepp a tengerben… elveszni a sokaságban? Lényegtelenné válni és beleolvadni a tömegbe? Nem! A csepp a tengerben épp ugyanolyan fontos, mint a teljes víztömeg. Mert a teljes víztömeget a sok apró csepp összessége alkotja.

A csepp minden esetben tengerré válik s élteti a világot.

Az esőcsepp táplálja a növényeket, állatokat, forrást fakaszt, vízeret majd patakot formál, melyből folyó lesz, mi eljut a tengerig.

Miben segít neked a csepp szimbólum?
-    segíti beilleszkedni a számodra legjobb helyre

 

Szőlő (szőlőfürt) szimbólum

Már az óbabiloniak „az élet füvének” nevezték. Egyik legősibb kultúrnövényünk, - élet és halál jelképe. Ahol csak termesztették, kezdettől fogva szent és isteni növénynek, sokhelyütt életfának tekintették. A sumér ékírás az élet szót szőlőlevél alakú jellel ábrázolta.

Egy zsidó hagyomány szerint az éden-kerti fa szőlőtőke volt. A szőlő a növénytermesztéssel és a termékenységgel összefüggő istenségek saját attribútuma.

Az egyiptomi mitológiában Sai a szőlővessző istene, - alakjához az elégedettség, a bőség, a gazdagság fogalmai kötődnek. Neve gyakran szerepelt a jókívánságokban.

Miben segít neked a szőlő(fürt) szimbólum?
-    segít jobban élni, gyarapodni, növekedni

Forrás: Ezoterikus.hu