Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

9 ősi jóslat Samhain éjszakájára!

Közzétéve: 2019. 10. 30. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 211 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több társadalomban, ahol a mezőgazdasági tevékenység a meghatározó, Samhain napján az egyik legfontosabb esemény, mikor megjósolják az egyedülállóknak a jövőbeli szerelem nevét a természetben található dolgok által. Október 31-ről november 1-re virradó éjszaka...

 
Egyes emberek a jóslás során az arcát is látják, mások egy személyes jegyét, vagy akár a teljes nevét is az illetőnek. Ezeket a tradicionális szokásokat még a vezető hatalmak országaiban is évszázadokon keresztül űzték. Október 31-e éjszakáján használhatod a lent felsorolt személyes jóslás formákat információ szerzésre.
   
Alma jóslat

Az alma mindig is kedvelt jóslási eszköz volt. Még a népi szokások között is fellelünk almával történő jövendölést.

- Hámozd meg az almát, úgy, hogy a héja minél hosszabban egyben maradjon! Ha a héja le lett hámozva, dobd le a földre! A héj alakja utal majd a jövendőbelid nevének kezdőbetűjére.
 
- Várj éjfélig Samhain napján és vágj egy almát 9 apró darabra! A darabokat tedd egy sötét szobába a tükör elé. Éjfélkor kezd el enni az almadarabokat, miközben nézed magad a tükörben! Ha a 9. darabhoz értél, dobd el a hátad mögé! Ekkor az igaz szerelmed képe jelenik majd meg a tükörben.
 
- Ha egy lány több potenciális udvarlóval rendelkezik, egy alma segíthet a választásban. Hámozd meg az almát és vájd ki a magjait! A nedves magokat tedd mindegyik fiú arccsontjára és amelyik arcán legtovább marad meg a mag, az az igazi!

Víz jóslat

A vizet mindig is mágikus tulajdonságokkal ruházták fel, már csak azért is, mert tulajdonságai folytán az élet folyását szimbolizálja.

- Éjfélkor menj egy patakhoz és sétálj bele a vízbe! Meglátod majd szerelmed arcát a hullámokban!
 
- Tölts meg egy poharat vízzel és gyújts meg egy gyertyát! A waxot csöpögtesd bele a vízbe és figyeld meg, hogy milyen formát hoz majd ki! A wax alakja utal majd a jövőbeli kedvesed foglalkozására.
 
- Találj egy patakot vagy egy folyót, ami állandó mozgásban van! Válassz ki egy darab fát, az jelképezi majd a szerelmedet! Dobd a fát a vízbe, ha bármiben fenn akad majd a vízben, az azt jelenti, hogy szerelmed hűtlen lesz.

Étel jóslás

- Skóciában és Észak-Angliában a lányok egy süteményt sütnek Samhain napján (bannock - tipikus skóciai sütemény) majd csendben végigsétálnak a szobájukon és a sütit a párnájuk alá teszik. Álmaik az éjszaka megmutatják szerelmük arcát és reggel meg kell enniük a süteményt.
 
- Szeretnéd tudni, hogy ki lesz a kedvesed a következő 11 hónapban? Válaszd szét a sárgáját és a fehérjét egy tojásnak, majd a fehérjét csöpögtesd bele egy pohár vízbe. Ha azonnal elsüllyed, akkor szerelembe esel hamarosan! Ha úszik a vízen, akkor egyedül leszel a következő évben.
 
- Végy két mogyorót, egyet magadnak, egyet a jövendőbelidnek! Samhain napján éjfélkor tedd őket a tűzhely fölé! Ha jól égnek, akkor hosszú és boldog kapcsolatnak nézel elébe, ha azonban az egyik teljesen elég, vagy szétpattan, akkor a szerelmed hűtlen lesz.
Forrás: Ezoterikus.hu