Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Meglesem, hogy nézel, megtudom mit gondolsz!

Közzétéve: 2019. 10. 10. Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 231 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Yale Egyetem pszichológusainak megfigyelései szerint az emberi szemmozgásokból mindent megtudhatunk a másikról. Mit gondol? Hol járnak a gondolatai?

 
Szinte könnyedén megállapíthatóak azok a belső - lelki - folyamatok, amelyek az adott pillanatban (pl.: beszélgetés közben) végbemennek a másikban. A kutatók szerint egyértelműen bizonyítható, hogy a szemmozgások és az érzékelés közben lezajló agyi folyamatok között közvetlen összefüggés van. Ráadásul ez a fajta ösztönös reakció alig-alig tanulható.

Ezek a jellegzetes szemmozgások akár egy pillanatig, vagy több másodpercig is tarthatnak, - természetesen ismétlődő formában is. Gyakorlatilag a megfigyelt személy élménnyé alakítja át magában mindazt, amit éppen érzékel. Például régebbi érzésekre, élményekre próbál emlékezni és koncentrálni, de elképzelhető, hogy valami olyasmit képzel el, amit még sosem tapasztalt meg. Végeredményképpen a szemmozgás iránya mindig aszerint változik, hogy un. "vizuális", "auditív" vagy "kinesztetikus" ingerek szerepelnek-e az adott folyamatban.

(vizuális: látás; auditív: hallás; kinesztikus: a testben keletkező inger - a szerk.)

Mit jelentenek az egyes szemmozgások?

- felfelé és balra néző szemek: vizuális emlékezés. A vizsgált személy egy korábban látott dolgot próbál felidézni.

- felfelé és jobbra néző szemek: a vizsgált személy egy soha nem látott és/vagy tapasztalt dolgot próbál elképzelni.

- előremeredő szemek, kitáguló pupillák: a vizsgált személy a távolba, azaz a semmibe néz, tekintetének nincs konkrét célja, nem fókuszálja tekintetét. Próbálja aktivizálni emlékezetét, esetleg soha nem látott dolgokat próbál felidézni.

- a szemek vízszintesen, jobbra és balra mozdulnak el: a vizsgált személy az éppen hallott hangot próbálja értelmezni (megfogni), vagy egy régen hallott hangot, hangsúlyt, hanglejtést próbál felidézni, de könnyen meglehet, hogy egy sosem hallott hangot próbál elképzelni.

- lefelé és jobbra néző szemek: a vizsgált személy saját belső, testi folyamataira összpontosít, közérzetére fókuszál.

- lefelé és balra tekintő szemek: egyértelműen a belső monológ jele, - kinesztikus hatás.
Forrás: Ezoterikus.hu