Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Amilyen a körmöd, olyan vagy Te és a pasid!

Közzétéve: 2018. 06. 07. Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 348 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kezed egésze, ezzel együtt a körmeid sok mindent elárulnak rólad! S bármily meglepőnek tűnik… a pasidról is. Ráadásul nemcsak a festése jellemez téged, de még az eredeti állapota is.

Bár régen a köröm karom volt, védekező és egyéb gyakorlatias funkciót töltött be, mára már csak az ujjbegyeket védelmezi a kívülről érkező, káros hatásoktól. De persze az emberi hiúság is fontos tényező, így a köröm divatot is teremtett, így már egészen az ókortól szokás volt feldíszíteni ujjainkat, - sokszor nem csak a körmöket, hanem az egész kézfejet! Például a királynők kiváltsága volt az aranyozott pótköröm – így próbáltak meg isteneikhez hasonlítani, - de az alattvaló nők sem maradtak el a kreativitásban. Az ő jó barátjuk a téglapor és a henna (rovarváladék) volt, így szép piros színű körmöket tudtak varázsolni maguknak. Ez utóbbiról már az ie. III. évezredből maradtak fenn írásos emlékek. A történelem során a hosszú körmök mindig a luxust és a gazdagságot fejezték ki.

Később az 1920-as években betört a körömlakk, és azóta megállíthatatlanul hódít mindenhol. A műkörmök térhódítása az 1950-es években vált mindennapossá, - a filmiparnak köszönhetően. A színésznők a filmfelvételekre valódi körömből készült vendégkörmöket ragasztottak.

Tehát elő a kezekkel…

Válaszd ki azt a képet, melyen a saját körmeidre a leginkább hasonlító körömtípust találsz, majd kattints rá!
 

Forrás: Ezoterikus.hu