Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Halálos 13-as

Közzétéve: 2018. 05. 01. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 264 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 13-as kártya a tradícionális Tarotban, a halálkártya. A halált általában egy káoszban álló sötétségből kiemelkedő csontvázzal ábrázolják némi zöld növény társaságában.

A halál, bármilyen ijesztő is, nem jelenti azt, hogy mindennek vége. Minden okkult tudományban ez a kártya egy utazás újabb lépését és az újjászületést jelenti. A kabbalisták számára, akárcsak az alkimistáknál, vagy a sámánok szemében a csontváz a fizikai test halálát jelenti annak érdekében, hogy a lelki életük győzzön a fizikai lét felett. A halál mintegy sámánikus repülés a más világba, mely a fiataloknál a felnőtté válásra utal. A lélek a csontváztól kezdve alakul újjá. Az alkimistáknál jelenti azt is, hogy a káoszból egy letisztult és spirituális út válik ki.

A halál így nem jelenti a végzetet, de mindenképpen egy új lépést jelent az újjászületés felé. Egy köztes állapotot, a halál és az újjászületés között. A léleknek ki kell találnia a káoszból. Ezt a káoszt igen különbözőképpen nevezik. A görög mitológiában, - mely jelrendszerére számos helyen támaszkodik a tarot szimbólumrendszer, - a halál pl. az acheroni folyó által kerül ábrázolásra, máshol a másvilág vagy a pokol jelöli. Sok szövegben a halált a hajós szóval írják, aki átvisz minket a folyón a túlvilágra.

Vannak események, melyek mindenképpen a halál kártya befolyása alatt állnak: az istenek által minden végzet kontroll alatt áll és ez a természetes körforgás elkerülhetetlen velejárója.
 
Megjegyzés: ne feledjük, hogy több száz féle tarot megjelenítés létezik, így a csontváz is számos egyéb variációban tűnhet fel az egyes tarot csomagokban.

 

Ismerd meg a KÉT ÖSVÉNY TAROT lapjait és könyvét!

 

Forrás: Ezoterikus.hu