Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Milyen a négykerekű színe? Olyan a gazdája!

Közzétéve: 2020. 03. 20. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Az autószín kiválasztásánál a legkülönbözőbb okok lehetnek döntőek. Fontos szerepet játszik ezek között az érzelmi aspektus.

 
A biztonság szerepe aligha jelenthet kritériumot a döntésnél, erre már csak az is bizonyíték, hogy évek óta az alig észlelhető sötét, szürkés színek a trendvezetők. A decenstől egészen a sötét árnyalatokig mind igen divatosnak számítanak, mivel a haladást, modernitást szimbolizálják. A magasabb árkategóriájú autóknál a márkakereskedők nem bízzák a véletlenre a színválasztást, vagyis általában a menő színek mellett döntenek. Egy sötét színű autó szolidnak, komolynak és sokkal stabilabbnak hat, mint világos árnyalatú társai. A világos színű autók ugyanakkor közlekedési szempontból inkább ajánlottak, mivel feltűnő színük miatt könnyebben érzékeljük a távolságukat, és ezért a balesetek száma is csökkenhet.

Az észrevehetőség szempontjából a következő lista érvényes:

1. fehér
2. világossárga
3. világos narancs
4. sötétsárga
5. világosszürke
6. világoskék
7. világospiros

A legújabb kutatások szerint a legbiztonságosabb autószín a zöld. A piros, bár jelzésértékű, de ködben pl. a violát és a sárgát toronymagasan könnyebb észlelni, mint a pirosat.
Na de mi történik, ha minket egyáltalán nem izgat, hogy melyik szín mennyire biztonságos? Nos, ilyen esetben maradnak a szubjektív érzések, melyektől sikítva menekülnek majd a racionalitás szabályai. Az autó karakterét mégiscsak a szín adja meg. A vezető karakterét pedig a szín.
 


Fehér, szürkésfehér

Hatás, észlelhetőség, az autó karakterisztikája
 

A fehér autókat szinte minden időjárási viszony között könnyen észrevesszük, kivéve a hóesést.
Télen gyakran koszosnak tűnik.
A fehér autó könnyebbnek hat, mint fekete párja.

A vezető tulajdonságai

Észrevétlenséget szerető, visszahúzódó, érzékeny, feladattudatos. Tisztaságmániás, gyakorta tisztítja autóját és mindig betartja a szabályokat a közlekedésben is.


Fekete

Hatás, észlelhetőség, az autó karakterisztikája
 

Szolid, hatásvadász, nehéz szín. Megnyújtja a formát, nehezen észlelhető a legtöbb időjárási körülmény között.

A vezető tulajdonságai

Hatalomra vágyó, öntudatos, céltudatos sikerember. A fekete autót vezetők hatalmat mutatnak a többi autós felett és gyakorta elfeledkeznek a közlekedési szabályokról.


Szürke

Hatás, észlelhetőség, az autó karakterisztikája

Használati autó, sokoldalú, különösen nehezen észlelhető.

A vezető tulajdonságai

Szereti a biztonságot, nagyon tökéletességmániás, tartja magát az előírásokhoz és csak nehezen dolgozza fel, ha hibát vét. Az ezüstmetál verzió tulajdonosa jobbnak tartja magát másoknál és van stílusérzéke.


Viola

Hatás, észlelhetőség, az autó karakterisztikája

Feltűnő, könnyen észlelhető szín.

A vezető tulajdonságai

Álmodozó személyiség, akiben igencsak túlteng az érzékenység. Igen romantikus és erotikus.Kék

Hatás, észlelhetőség, az autó karakterisztikája

Friss, dinamikus szín. A sötét árnyalata a feketéhez hasonlóan tiszteletet követelő, de kevésbé ijesztő, mint a fekete. Nagyobb autóknál kedveltebb szín. Nehezen észlelhető a követési távolság. Világos árnyalata igen könnyed, nőies érzetet kelt. A nagyobb autókat könnyebbnek tünteti fel, azonban kevésbé stabilnak is mutatja őket.

A vezető tulajdonságai

Megbízható, körültekintő. Csapatjátékos, bár kissé fantáziátlan.


Zöld

Hatás, észlelhetőség, az autó karakterisztikája

Sötét árnyalata kevésbé sportos, egy kissé szigorúnak tűnik. Még nehezebben észlelhető rossz időben, mint a fekete. A világoszöld igen üde, természetközeli. Nyáron nagyon sokszor piszkosnak tűnik. Nagy, nehéz autóknál nem éppen kedvelt árnyalat, mivel azt esetlennek mutatja.

A vezető tulajdonságai

Barátkozós típus, egy kissé konzervatív, de divatos. Státuszgondolkodása van, igen tradíciótudatos.


Piros

Hatás, észlelhetőség, az autó karakterisztikája

A sötét árnyalata nehéznek, rámenősnek, merevnek tűnik. Ajánlott közlekedési szín. A világospiros szín nagyon sportosnak, kissé pimasznak tűnik, a piros autóról feltételezik, hogy gyors és nehéz is egyben. Igen tüzes szín, de ugyanakkor kicsit túlságosan is feltűnő.

A vezető tulajdonságai

Impulzív, barátkozó típus. Szereti a sportokat és a kihívásokat. Versenyszellem lüktet benne és némi feltűnési viszketegség is.Sárga

Hatás, észlelhetőség, az autó karakterisztikája

A pasztellsárgától a mattsárgán keresztül a krém árnyalatokig ez a szín igen könnyednek, sportosnak és méretnövelőnek hat. Könnyen látható, különösen éjszaka és nehéz útviszonyoknál ajánlott szín. Nagyon hamar piszkosnak tűnik. Az élénk citromsárga és narancssárga túlságosan feltűnő, tulajdonképpen a lehető legfeltűnőbb közlekedési szín. Sportosnak, pimasznak és nagyon fiatalosnak hat.

A vezető tulajdonságai

Aki sárgát választ autója színéül, az nagyon optimista, imádja a harsány, életvidám színeket, melyek mind hatással vannak az ő és környezete széles jókedvére. Néha kissé befelé forduló mégis, akár depressziós is lehet, különösen, ha a világos, krémes árnyalatok közül választ. Feltűnésre vágyóknak kifejezetten ajánlott!


Barna

Hatás, észlelhetőség, az autó karakterisztikája

A barna színek dinamikátlannak hatnak és nagyon hagyományosnak. Bronzos, sötétbarna árnyalatai viszont biztonságot és jó közérzetet sugallnak.

A vezető tulajdonságai

Tartózkodik mindenfajta álmodozástól és merészségtől. Kissé divatjamúlt, aki szeret beleolvadni a környezetébe, azonban igen szavahihető és hűséges.

Forrás: Ezoterikus.hu