Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

18 biztos jel, hogy hazudik a másik!

Közzétéve: 2020. 03. 18. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Az emberek többségének meggyőződése, hogy profi módon hazudik. Leírásunkból kiderül, ki hol rontja el, majd bukik bele saját füllentéseibe...

 
Ha a testbeszéd alapvető és jól felismerhető törvényszerűségeinek ismeretében kicsit is odafigyelünk a beszélgetőpartner mimikájára, a mozdulataira, a gesztusaira, akkor sok mindent megtudhatunk, arról, amit valójában el akar titkolni előlünk. Az alábbi útmutató kiválóan alkalmazható a füllentők testbeszédének értelmezéséhez.

Statisztikák egyértelműen kimutatták, hogy a férfiak többször hazudnak, mint a nők, akiknek csak 27, a férfiaknak viszont 36 százaléka rendszeres füllentő, azaz mellébeszél. De vajon miről és hogyan ismerhető fel, ha egy férfi vagy nő a környezetünkben nem a valóságot mondja? Az alábbi jelek segítenek a felismerésben:

- A füllentő kerüli a partner tekintetét;
- Tőle szokatlan gesztusokat használ, amelyek egyáltalán nem jellemzik Õt (bókokat mond, ajándékot, virágot vesz, de akár mosogatásba, takarításba kezd);
- Ütemesen rázza a lábát, egyik lábáról a másikra áll;
- Beszéd közben összehunyorítja a szemét;
- Pupillái kitágulnak;
- Többször felhúzza a szemöldökét;
- Orrizmai összehúzódnak;
- Mindig és mindenre azonnal van magyarázata – legtöbbször anélkül, hogy kérdeznék. Akár tanút is megnevez, akivel együtt volt.

Árulkodó testbeszéd

Mimika

Komoly óvatosság szükséges, azokhoz a személyekhez, akiknek pókerarcuk van, a mosolyuk, és egyéb arckifejezésük szinte megfagy. A természetes arckifejezés ugyanis rendszeresen változik, - követve a beszélgetés menetét.

A testmozgás koordinációja

A füllentőknél könnyen megfigyelhető, hogy a testmozgásuk és az arckifejezésük időben eltolódik (pl. ha valaki felpattan ülő helyzetéből, de az az arca csak egy-két másodperc múlva tükrözi a dühöt).

Hangok

A hazudozók 70 %-nak magasabb/erősebb a hangja, amikor hazudik. Na persze a profi hazugok nagyon is jól tudják ezt, és ilyenkor még mélyebb, édesebb, odaadóbb hangon szólalnak meg.

Testmozdulatok

A még tapasztalatlan hazudozók legtöbbször egy hirtelen mozdulattal, - vállrándítással, kézlegyintéssel, szemlesütéssel, - elárulják magukat. A profik – akik már ismerik az előbbi hibákat, – nagyon ügyelnek erre, épp ezért ügyelnek a merev testtartásra.

Eltúlzott reakciók

A minden nap vagy gyakran hazudozó emberek általában eltúlzott reakcióikkal tudják elárulni magukat. Ilyenek a dühkitörések, ha valaki kételkedik a szavukban.

Beszédstílus

A füllentők nagy többsége hajlamos a túlzottan részletes beszámolásra, sokat és gyorsan beszélnek (rendszerint előre felkészülnek erre), és mondanivalójukban rendszeresen használják a "higgy nekem!" , "komolyan mondom" , "komolyan gondolom", "őszintén szólva" szókapcsolatokat


4 egyértelmű jelKosSzájőrzés

Ha beszéd közben eltakarja kezével a szájat, miközben a hüvelykujj az arcához nyomódik, ez annak a jele, hogy agya tudat alatt megpróbálja visszatartani a hazug szavakat. Sokan köhintgetésekkel, kezük tördelésével, maguk elé nézéssel próbálják ezt a gesztust elfedni.

Ha azonban akkor teszi valaki a kezét a szája elé, amikor beszélgetőpartnerét hallgatja, az annak a jele, hogy nem hiszi el azt , amit mondanak neki.


Orrérintés

Ez tulajdonképpen a szájőrzés egyik változata, - inkább a profi hazudozók mozdulata. Egy-két rövidke érintés, olyanok ezek, melyeket nem lehet az orrvakarással összetéveszteni.

Szemdörzsölés

A férfiak nagy többsége erősen dörzsölik szemüket, ha épp füllentenek, a nőknél ez már egy sokkal kifinomultabb mozdulat. A mozdulatot szintén a tudatalatti irányítja, azért, hogy ne kelljen látniuk szemtől szembe azt, akinek hazudnak.

Gallérhúzogatás

A hazugságok előadása közben szinte minden embernek elkezd izzadni a tenyere, valamilyen mértékben. Így egy kevés verejték gyűlhet össze a nyakon, - nőknél a mellhajlatban, -, ami viszket, és ingere támad a füllentőnek ezt a testtájékot megvakarni. Erről árulkodnak a nyaknál a gallért lazító mozdulatok, és a blúz igazgatása is.
Forrás: Ezoterikus.hu