Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Forrás- és kútmágia! Használd a víz erejét!

Közzétéve: 2018. 03. 08. Írta: Scott Cunningham Forrás: Földmágia címû könyve nyomán
Értékelés
Ez a cikk 317 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Járjunk utána a VÍZ mágiájának Scott C. sajátos és egyedi tartalmú könyve nyomán, melyben összegyűjtötte a különböző elemekhez kapcsolható mágiákat, jóslatokat.

A víz évszázadok óta elbűvöli és megigézi az emberiséget. Az élet elengedhetetlen eleme, a legfontosabb a levegő után: szentsége részben ezen alapul. Víz nélkül nincs élet; éppen ezért a vizet istenként tisztelték a régiek.
A víz misztikus, életet adó voltát különböző jóslási módok, varázslatok és rítusok hasznosítják.
 

A víz megfigyelése

A jövendőmondás egyik legkellemesebb, legmegnyugtatóbb és legősibb formája a víz megfigyelése. Bár csaknem valamennyi gyakorlat ismerős a kristálygömbből való olvasás különböző fajtáiból, némelyik alighanem ezeknek az őse.

Alább három alapvető formáját közöljük. Mindegyik ugyanazt a technikát alkalmazza, csak másra összpontosít.

1. A folyóvíz megfigyelése, lett légyen az folyó, patak vagy csermely.
2. A tó vagy óceán felületén csillogó napsugarak megfigyelése.
3. A vízben, vízen lévő testeken - sziklák, fák, csónakok, hajók oldala stb. - tükröződő fényvisszaverődés megfigyelése.
Némi keresgélésbe telhet, amíg megtaláljuk az ideális helyet. Ha minden kötél szakad, akkor végső megoldásként egy úszómedence is megfelel, de ha végre megtaláltuk a megfelelő helyet, akkor már túl vagyunk a nehezén.
Helyezkedj el kényelmesen. Lazíts, csendesítsd le az elmédet, amelyben minden másodpercben ezer és ezer gondolat kavarog. Hagyd, hogy elernyedjen a szemhéjad, és nézz a vízbe, a hullámokon táncoló napsugarakra vagy a különféle tárgyakon, dolgokon tükröződő fényre.
Hagyd elcsitulni gondolataidat. Amennyiben egy bizonyos kérdésre akarsz választ kapni, ha már sikerült elérned ezt a meditatív állapotot, jelenítsd meg magadban a kérdést, és közben figyeld a vizet. Ha nem kapsz azonnal választ (vigyázz, mert tudatos elméd hajlamos az óhajtott választ küldeni neked), fejezd be, és néhány perc múlva kezd újra.
Ha egy távol lévő barátod hogyléte felől érdeklődsz, vagy meg akarsz találni egy elveszett tárgyat, jelenítsd meg azt a személyt vagy tárgyat lelki szemeid előtt, aztán engedd, hogy eloszoljon a kép, és figyeld meg, mi lép a helyébe.
Amennyiben nincs konkrét kérdésed, ülj csendesen, és várj, amíg érzelmek, érzések, szimbólumok vagy képek jelennek meg a szemed előtt az örökké mozgásban levő, titokzatos víz segítségével.

Bár általában szükséges némi gyakorlás, mielőtt felfognád az üzeneteket vagy a képeket, de ha már egyszer sikerül elérned ezt az állapotot, akkor egyszer s mindenkorra megtanultad.

Forrás- és kútmágia

Dobtál már valaha pénzérmét kútba miközben kívántál valamit? Ez a vízmágia egyik napjainkig fennmaradt formája. Talán azért ennyire népszerű, mert a mai "felvilágosult" időkben még mindig vonzza tudatalattinkat az ősi mágia.

A kutakat régóta a nőiességgel és magával a nagy Természetistennővel, a táplálóval rokonítják. Legtöbbjük a forrásoknál is népszerűbb, mióta elterjedt a nézet, hogy a mesterségesen alkotott helyek magasabb rendű mágikus erőt képviselnek, mint a "pogány" időkben imádott helyek. Ez közvetlenül a kereszténység politikai hatalmának és társadalmi befolyásának növekedésével járt együtt. Ez a korszak Európában a tizedik századtól napjainkig tart.

Sok kutat hoztak kapcsolatba szentekkel és a gyógyítással és más csodákkal, amelyek állítólag általuk történtek. Chalice kútja Angliában, Glastonbury Abbeyben kitűnő példája annak, hogy egy ősi mágikus forrást "kúttá" formáltak át a korai keresztény miszticizmus jegyében.

A forrásokat azonban legalább olyan régen használják varázslásra, mint amióta a kutakat. A források, amelyek rejtélyes módon buzognak elő a földből, mindig nagy tiszteletnek örvendtek. Nemcsak értékes éltető elemek, hanem természetes helyül szolgál mindenféle mágia bemutatására is, mint azt az alábbi varázslatok tanúsítják:

Forrásmágia

Végy egy kisebb követ a forrás közeléből. Amire szükséged van, azt jegyezd fel rá képek, szimbólumok vagy rúnák formájában egy krétával vagy a helyszínen talált növények nedvével.

Tartsd a hatékony kezedben a követ, és sétálj vele háromszor körbe az óramutató járásának megfelelően. Ha ez a forrás fekvése miatt nem lehetséges, akkor sétálj előtte háromszor körbe, megint csak az óramutató járásának megfelelően.
Emeld fel a követ a hatékony kezeddel, és nézz egyenesen a forrás szívébe, miközben a következőket mondod:
Tiszta vizű forrás, folyton buzgó és igaz.
Teljesítsd, amit most kérek tőled.
Hunyd be a szemedet, és hagyd, hogy a kő beleessen a forrásba. Igyál egy korty vizet.
Egy megpecsételi a varázslatot. Hagyj egy jelképes ajándékot a forrás lelkének.
Ha semmi sem történik három telihold elmúltával, akkor ismételd meg a varázslatot.
Forrás: Földmágia címû könyve nyomán