Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Melyik az 5 legfontosabb misztikus szimbólum?

Közzétéve: 2019. 03. 03. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 82 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szimbólumok kétféleképpen hatnak: először is segíthetnek a koncentrálásban, a személyes energia kivetítésében, másodszor pedig viselkedhetnek úgy, akár a mágnesek, vagy a közvetítők, melyek energiát visznek a mindennapi életedbe.

 

Kör: a legalapvetőbb szimbólumok egyike, mely az örökkévalóságot, az egységet, a komplexitást, a tökéletességet, az univerzumot és a szent nőt jelképezi. Az emberiség legrégebbi szerencsét hozó szimbóluma. A feminin lélek mellett a mennyei szivárvánnyal is asszociációba hozzák, mely az égben és a földön is látható. Akár a kígyó, vagy a sárkány, melynek farka a szájában van, - az önmagából való újjászületés jelképe, a végtelenségé, az univerzum természetes körforgásáé. A végtelenség szimbóluma a gyűrű is, mely így a házasság jelképévé vált az idők során.

Háromszög: a test, az elme és a lélek kombinált erejével áll összefüggésben. Az alapvető erők egyensúlyát jelképezi: anya, apa, gyermek, múlt, jelen és jövő, születés, felnőttkor, halál, test, lélek, elme. Az ősi hit szerint a háromszög egy férfi napszimbólum, mely a tüzet, az Istenséget, az életet, az elmét, a harmóniát és a gazdagságot jelképezi. A lefelé fordított háromszög feminin és Holdszimbólum, az anyaföldet, a vizet, az esőt és az áldást jelképezi. A kereszténységben és a zsidó hitben a háromszöget gyakran Isten és a Szentháromság jeleként értelmezik, a mágiában a Tűz jelképe lehet, lefelé fordítva a Víz elemé. Ha két ellentétes irányba mutató háromszöget összeillesztenek, az a Dávid-csillag jelképét kiadva az egyensúlyt és a tudást szimbolizálja. A zsidó vallás populáris szimbólumává válása előtt a hatágú csillagot az alkimisták használták, illetve a druida papok az irigy szellemek elleni védelemhez. Az otthonunkban lévő háromszög szimbólum segít kapcsolatba kerülni érdeklődésünkkel és spiritualitásunkkal.

Négyzet: a 4 elemet - Víz, Tűz, Szél és Föld - és a 4 irányt jelképezi. A fizikai világ szimbóluma, a stabilitásé, az erőé és a négy évszaké is egyben, ugyanakkor a körrel szemben férfi energiával bír.

5 ágú csillag: a 4 alapvető elemet (Szél, Víz, Tűz, Föld) jelképezi, illetve felfelé mutató ága a lelket. Ez a pentagram egy igen erős jel, mely egységként és végtelenségjelként megvéd a sötét erőktől. Az ősi kereszténység idején az 5 ágú csillag Krisztus 5 sebét is szimbolizálta, illetve Betlehem csillagát is. Gyakran a boszorkány mágiák egyik szimbóluma.

Végtelen: olyan, akár egy fektetett nyolcas, az ősi Tibetben és Indiában a tökéletességet, a dualizmust, az egységet szimbolizálta nő és férfi között. A Tarotban a mágiával és a különböző forráserők egyensúlyával hozták összefüggésbe. Ez egy igen erőteljes és kozmikus szimbóluma lehet az otthonunknak. A múlt a jelenben és fordítva, minden magából növekszik és önmagába tér vissza az univerzumban. Feng Shui szimbólumként segíti a könnyed energiaáramlást otthonunkban és a chi energia felszabadítását. Egyensúlyt teremt és megvéd a negatív energiáktól.
 

 

Forrás: Ezoterikus.hu