Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mi a legjobb védővarázslat otthonod óvására?

Közzétéve: 2018. 03. 04. Írta: Scott Cunningham Forrás: Földmágia címû könyve nyomán
Értékelés
Ez a cikk 386 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Scott Cunningham sajátos és egyedi tartalmú könyvében gyűjtötte össze a különböző elemekhez kapcsolható mágiákat, jóslatokat. Járjunk utána a TÛZ mágiájának.

 
A tüzet mindig is mély és vallásos tisztelet övezte. Örökké változó alakja, a hamu és a szén, a belőle áradó meleg és a fény, és maga az égés folyamata a tűzmágia alapja.

A tűz felfedezése előtt valóban sötét lehetett a világ. Ám a tűz csiholásának feltalálásával az ember birtokba vette ezt az őselemet, és örökre megváltoztatta a világot.
Míg az úgynevezett "tűzimádás" általában csupán elfogadható eufemisztikus kifejezése a misztikus tiszteletben részesített szexualitásnak, léteznek különböző vallások, amelyek istenként tisztelik a tüzet.


Ki ne hallott volna az örökké lobogó lángokról, amelyeket az ókori Róma Vesta-szüzei őriztek oltáraikon. A zsidó zsinagógákban is örökké ég a láng, és néhány síron is láthatunk hasonlót, mint amilyen például John F. Kennedy emlékhelye. Bár a tűz vallási szerepe mára feledésbe merült, még mindig ott van sok vezető világvallás oltárán. Milyen lenne a katolikus oltár a gyertyák fényei nélkül? Lett légyen egy gyertya lobogó lángja vagy hatalmas tűz a magányos hegytetőn, a tűz mindenképpen mágikus erőt képvisel.
Tény, hogy őseink tisztelték a tűz hatalmát. Nem véletlenül helyeznek égő gyertyákat mise alatt az oltárra - a gyertyák éppúgy erősítik a szertartást, ahogyan a füstölgő tömjén és a jámbor lelkek ájtatos imája.

Az egyszerű és hatásos gyertyamágia mára újra népszerűvé vált. Bár valószínűleg ez a tűzmágia egyetlen széles körben propagált formája, vannak más szertartások is, amelyek a tűz erejét használják. Az alábbiakban ezeket ismertetjük (lásd Gyertyamágia). A tűzmágiát bárhol elvégezhetjük, ahol biztonságosan tüzet lehet gyújtani. Egy kinti tűzrakó hely vagy benti kandalló, barbecue vagy egy speciálisan erre a célra ásott, kövekkel, téglával kibélelt gödör - bármi megfelel, ha biztonságosan tüzet gyújthatsz egy olyan helyen, ahol nem kell attól tartanod, hogy valaki megzavarja a szertartást.
Némelyik varázslathoz néhány gally is elegendő. Más szertartásokhoz hatalmas, ragyogó máglyára vagy több tűzre is szükség van. Bármilyen száraz és tiszta tüzelőanyag megfelel.

Tekintettel a tűz jellegére, ezt a szertartást a legjobb egy sivatagban, illetve száraz, sok föld elemmel körülvett területen elvégezni, de bárhol máshol is hatásos lesz.

Megtisztulás

Ha meg akarsz szabadulni valamelyik szokásodtól vagy egy gondolattól, elképzeléstől; ha végleg szakítani akarsz bizonyos múltbeli történésekkel és azok következményeivel, bűntudattal vagy gátlásokkal; fogj egy tárgyat, amely számodra azt jelképezi, és dobd be a tűzbe. A tűz elemészti a szimbólumokat és ezzel együtt feletted gyakorolt hatalmukat is.
Gondold meg alaposan, milyen jelképet választasz - ha például falánk vagy, végy egy adagot a kedvenc ételedből, és dobd be a tűzbe. Ugyanígy kell eljárni, ha alkoholista vagy erős dohányos vagy. Olyan problémák esetében, amelyekhez nem lehet konkrét tárgyakat kötni, magad alkoss szimbólumot, és azt égesd el.

Védőtűz - varázslat

Egy legalább tíz méter átmérőjű, tiszta helyen gyűjts össze sok fát, készíts elő gyufát és valamennyi vizet. Fogj egy ágat, rajzolj vele egy öt méter átmérőjű kört, határozd meg az egyes irányokat (használd az iránytűt vagy a Nap, a Hold, avagy a csillagok állását) és rakj tüzet a körön belül észak, kelet dél és nyugat felé.
Még ne gyújtsd meg őket. Mindegyik mellé helyezz elég tüzelőanyagot, hogy legalább félóráig égjenek.

Először járulj a déli tűzhöz, gyújtsd meg, és kiáltsd a következő szavakat: Semmi baj sem érhet dél felől!
Fordulj nyugatnak, gyújtsd meg a tüzet, és mondd: Semmi baj sem érhet nyugatról!
Ezután fordulj északnak, gyújtsd meg a tüzet, miközben mondd e szavakat: Semmi baj sem érhet Északról!
Végül fordulj kelet felé, és eközben kiáltsd: Semmi baj sem érhet keletről!

Végy ki egy égő gallyat a déli tűzből, és hirtelen mutass vele felfelé az égre, és közben mondd: Semmi baj sem érhet felülről!
Ezt követően dobd a lángoló botot a földre, és mondd: Semmi baj sem érhet alulról!

Dobd vissza a gallyat a déli tűzre, majd ülj a kör közepére, és figyeld a lángoló tüzeket. Ha szükséges, szítsd fel a lángot, nehogy elaludjon, rakj még rá fát.
Jól vésd az agyadba, hogy a máglyák tüze felemészt minden rád leselkedő fenyegetést és veszélyt.

Vésd jól emlékezetedbe a körötted lobogó máglyák látványát, érezd melegüket, hogy később is fel tudd idézni magadban, milyen fényesek és erősek.
Amikor a tüzek elhamvadnak, és érzed, hogy csitul az erejük, temesd be a tüzeket földdal vagy homokkal, önts rájuk vizet, és töröld el a földre rajzolt kört.
Hagyd el a területet, de őrizd meg emlékezetedben a máglyák által védelmezett kör képét, így bármikor felidézheted, amikor úgy érzed, hogy szükséged van rá pszichikailag, spirituálisan vagy mentálisan.

Ha bármilyen akadálya lenne annak, hogy szabad téren mutasd be a szertartást, helyettesítsd a tüzeket négy nagy vörös gyertyával. Hajtsd végre gyertyákkal a fenti szertartást, várd meg, amíg leégnek, és közben mondd hangosan a védő varázslatot.

Amikor ki kéne venned egy égő ágat a déli máglyából, emeld fel a déli irányt jelképező gyertyát, és óvatosan tartsd a fejed fölé. Ezúttal is mondd el a varázsszavakat, majd helyezd újra a földre a gyertyát a rá vonatkozó szavak kíséretében. Amikor befejezted a szertartást, a kezeddel oltsd el a gyertyák lángját. Mindig a nyugati gyertyával kezd (soha ne fújd el őket).
Forrás: Földmágia címû könyve nyomán