Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Felejtsd el a tenyered, jósolj a körmeidből!

Közzétéve: 2018. 03. 01. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 389 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nők okosak, ezt leszögezhetjük, de vajon miért szeretik festeni a körmeiket? Talán nem tudják, hogy a körmök természetes színe sokat elárul róluk?

 
Ha nincs műköröm vagy körömfestés, akkor a körmök természetes állagából, számos dolog megtudható, főleg, ami az egészségi állapotot érinti!

A hagyományos kínai orvoslás filozófiája szerint néhány betegség jele, mint a diabétesz, vagy a szívbetegség, könnyen felfedezhető a körmeinken is. A kínai gyógyítás meglehetősen hosszú gyakorlat során sajátította el a páciensek betegségeinek leolvasását a körmök színe, formája és állaga alapján.

Az alábbi információk talán neked is segítenek az egészségi állapotod könnyebb felismerésében, viszont ne érezd feladatodnak a diagnosztizálást, azt bízd az orvosra vagy természetgyógyászra.

Szín

Az egészséges körmök rózsaszínesek és fényesek, a körmöt körülvevő bőr pedig nagyon puha. Ha a körmeid lilás árnyalatúak, meglehet, hogy vérkeringéssel és szívvel kapcsolatos problémával állsz szemben, esetleg anémia van jelen szervezetedben (vashiányos vérszegénység). A szürkés körmök az epe és a máj betegségeire utalnak, a fekete körmök bőrproblémákat jeleznek. A kék körmök szintén a szívrendellenességek jelei.

Vonalak

Ha a körmödön lévő vonalak sötétbarnák, az epe elégtelen működése okozhat gondot, esetleg vérkeringésbeli problémákra gyanakodhatsz. A sok horizontális vonal szívbetegségre, vagy stroke rizikójára utal. A körmök körüli puffadás tüdőbajra, vagy májproblémákról adhat jelet.

Forma

Ha a körmök felülete - akár egy kanál, - bemélyedéssel bír, az vashiányra utal, míg ha hajlott és repedezett, az kalcium- és proteinhiányt jelez. Ha a körmöd teteje felemelkedik, az szintén vérkeringési problémák előjele lehet.

Fény

Ha a körmeid kifejezetten mattok, s néhány hullám is látható rajtuk, akkor protein-, A- és B-vitamin hiányod van. Ha a körmeid szárazak és törékenyek, az vashiányt jelez, viszont, ha egyáltalán nem fényesek és fehérek, akkor a májaddal lehet esetleg gond.

Mivel a körmeid jelentést hordoznak egészségügyi állapotodról, ezért mindig figyeld őket, s ha erőteljes változást észlelsz, az egyértelműen jelezhet valamilyen szervi gondot! Ha bármi abnormálist észlelsz, konzultálj az orvosoddal!
Forrás: Ezoterikus.hu