Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

9 varázslat, hogy szerencsésebb légy!

Közzétéve: 2021. 01. 06. Írta: Scott Cunningham Forrás: Földmágia címû könyve nyomán
Értékelés

Scott Cunningham sajátos és egyedi tartalmú könyvében gyűjtötte össze a különböző elemekhez kapcsolható mágiákat, jóslatokat. Járjunk utána a FÖLD mágiájának.

 
A föld az otthonunk. Az ősi hagyomány szerint földből vétettünk, és oda is temetjük el a halottainkat. Felszínéről zöldségeket és különböző gyógyító növényeket takarítunk be. Állatok legelnek rajta, és a belseje aranyat és ezüstöt, értékes köveket és olajat rejt. Eddigi tudomásunk szerint élőlény - a madarakat, rovarokat és denevéreket kivéve - csak néhány pillanatra hagyta el felszínét.

Az ősi földistennők még ma is élnek Természetanyánk képében, akit a természet iránt felelősséget érző lelkek még a huszonegyedik század hajnalán is tisztelnek. A múltban önmagáért tisztelték a földet, és manapság újra nagyra becsüljük, mint otthonunkat és a létfenntartásunkhoz elengedhetetlenül szükséges elemet. Nélküle elvesznénk. Ökológiai mozgalmak szerveződnek, hogy megvédjék bolygónkat. A múlt században sikerült elhagynunk a földűrhajót, ahogy egyszer elnevezték a Földet, és az űrből megpillantanunk kék tömegét, amelyet manapság újra Gaiának, Anyánknak, otthonunknak és mindenünknek tartunk. És mindig is így volt és így is lesz.

Mindez évezredek óta jelen van a vallásos és a mágikus gondolkodásban. Néhány mágikus szertartás, olyan kortalan, akár a hegyek. A földmágiában rejtőzik minden mágia gyökere, mert ha nem is minden mágiának az eleme a föld, a legtöbbet a földön mutatják be.
Gondolj egy maroknyi frissen felásott földre. Szívd be a termékeny talaj gazdag illatát. Nézd élénk, friss színét, a legfehérebb agyagtól a vulkanikus vörösön keresztül a legfeketébb feketéig. A föld termékeny természet, a vitaminok és az ásványi anyagok tárháza, amelyek nélkülözhetetlenek az élethez. Ugyanakkor kitűnő hely arra is, hogy mágiát folytassunk vele vagy rajta.
Íme néhány földdel kapcsolatos rítus.
 

Gyógyítás

A földdel való gyógyítás az átvitel, áthelyezés műveletével, illetve folyamatával történik. A sebesülést, sérülést vagy betegséget mágikus eljárással másik megjelenési formába, illetve anyagba teszik, amelyet aztán eltemetnek. A bomlási folyamat során semmivé foszlik a sérülés vagy a betegség.
Ahhoz, hogy eltávolítsuk a betegséget vagy begyógyítsuk a sérülést, dörzsöljük be egy almával vagy burgonyával a fájó vagy sérült részt. Ezután amilyen gyorsan csak lehet, ássunk egy lyukat a földbe, és temessük el az almát vagy a burgonyát. Ez majd jótékonyan hat.
Helyénvaló azonban megfogadnunk egy tanácsot. A gyógyító mágia mindig a hagyományos orvoslás mellett, és soha nem helyette használandó. Csakis az orvosok elég képzettek ahhoz, hogy segítsék a szervezet gyógyító folyamatainak beindulását.
Mindenesetre, ha gyógyító mágiát végzel magad vagy a barátaid részére - semmiképpen se a minősített orvosi ellátás helyett tedd azt. Ma az az orvoslás, ami tegnap a mágiája volt.

Földágy

Ha beteg vagy, keress egy helyet, ahol teljesen sértetlen a föld - nem borítják építőanyagok, növények, levelek -, csak a friss termőföld látszik.
Ülj vagy feküdj le a földre. Lelki szemeid előtt lásd, ahogy a föld magába szívja a sérülésedet vagy a betegségedet. Érezd, amint a fájdalom és a gyötrelem, a gondjaid fizikai és érzelmi tükröződései elhagyják a testedet, és mindezt magába fogadja az alattad levő föld.
Érezd a föld ritmusát - érezd, amint egyenletesen lüktet a természet. Egy ütemre dobban a szíveddel - folytasd ezt addig, míg az egész tested megtelik energiával.
 
Nemsokára érezni fogod, amint a hideg, mély, lágy energia feltölti a szervezetedet.
Állj fel, rázd le magadról a földet, és koncentrálj arra, hogy most egészen másként érzed magadat.
Ha ágyhoz kötött beteg vagy, vagy valami miatt nem tudod elvégezni a fenti rítust, akkor keríts egy friss földdel teli edényt vagy tálat, és vidd a betegszobádba. A föld gyógyító rezgéseket bocsát ki magából: jelenléte segíteni fogja a gyógyulásodat.
 
Egy még ennél is egyszerűbb módszer, ha egy cserép növényt helyezel a betegszobádba. A növény gyógyító energiákat bocsát ki magából (a borostyán a leginkább megfelelő erre a célra, mert őshonos örökzöld), és a termőföld is a segítségedre lesz.

Veszítsd el a gondjaidat

Vegyél egy maroknyi földet és nézz bele; zúdítsd bele minden problémádat, gondodat-bajodat. Pontosan fejtsd ki, részletekbe menően a téged gyötrő dolgokat.
Ha befejezted, dobd a földet a hátad mögé, és menj el onnan; ne fordulj vissza.

Föld-amulett

Helyezz egy kicsiny, négyszögletes alakú anyagra egy kevés friss, gazdag termőföldet. Szorosan kösd össze, hogy ne hulljon ki belőle.
Vidd magaddal, ha bizonytalannak érzed magad, esetleg könnyen elveszted az önuralmadat; ha hajlamos vagy arra, hogy az érzelmeid irányítsák az életedet; ha állandóan dühös, ideges vagy. Ez az amulett segíteni fog.

Földjóslás

Tölts meg földdel egy kisebb, de legalább tizennyolc centiméter átmérőjű, lapos edényt. Ülj le, lazíts, és nézz a földbe, ne csak a földre. Hamarosan észreveszed, hogy különféle szimbólumok rajzolódnak elő a földből.

Földdel töltött, védelmező üveg

Egy hosszú, kicsiny üveget tölts meg friss, tiszta termőfölddel. Egészen töltsd tele, majd zárd le jól. Tedd ezt az üveget a bejárat vagy az ablak közelébe, ez majd megvédelmezi otthonodat a gonosztól.
A régmúlt időkben úgy vélték, hogy a gonoszt és a démonokat megzavarja a föld, mert mielőtt bemennek a házba, minden szemernyi földet meg kell számolniuk.
Manapság a gonoszt inkább negatív kisugárzásnak tekintik. Ez behatolhat a házadba. Egy földdel teli palack hasznos lehet, mert megakadályozza, hogy a negatív hullámok beszivárogjanak a házadba vagy a lakásodba.

Gyermekeink védelmezése

Ha meg akarjuk védeni gyermekeinket, amíg távol vannak tőlünk, dobjunk egy teli marék földet vagy homokot utánuk, amikor elmennek anélkül, hogy ők tudnának róla. Ez biztosítani fogja védelmüket.

Sokáig tartó földvarázslat

Ez a varázslat tökéletes azok számára, akik szeretnek kertészkedni, és akiknek olyan vágyaik vannak, melyek várhatnak akár néhány hónapig is, mielőtt beteljesülnének.
Végy egy magot, egy olyan növényét, amely szimbolikusan kapcsolatba hozható a vágyaiddal (lásd a Gyógyfüvek menüpont alatt). Egy termőfölddel teli edény, tál, virágcserép felett tartsd a hatékony kezedben a magot, és jelenítsd meg képzeletedben az áhított célt.
Beszélj a maghoz. Mondd el neki, miért van szükséged a segítségére, hogy teljesüljenek a vágyaid.
Aztán ültesd el, szeretetteljesen bátorítsd, és locsold meg.
Viseld gondját a csírázó magnak, és győződj meg róla, hogy a te nemtörődömséged vagy gondatlanságod miatt ne pusztulhasson el a növény. Ha ez mégis megtörténik, akkor a vágyad nem fog teljesülni. Legalábbis addig nem, amíg újabb varázslatot nem végzel.
Ha a növény egészségesen és szépen fejlődik, remélheted, hogy vágyad valóra válik. Ha a növény egyre erősödik, bánj nagyon gondosan vele, nemcsak azért, mert jelképezi a vágyadat, hanem tiszteld benne az életet is.
Felelős vagy a növényért. Ápold szeretettel, és ő elsuttogja majd neked a földmágia összes titkát.

A sokáig tartó földvarázslat változata

Egy vágyaidat jelképező szimbolikus formával vagy rúnával (lásd a Rúnák hatásai menüpont alatt) díszített edénybe vess el egy magot.
Vidd ki az edényt a kertbe. Amikor a mag kicsírázik, és kibújik a földből, akkor a hatékony kezed mutatóujjával rajzolj egy kört a szimbólum köré. Állj meg, és csendesen idézd fel magadban célodat. Ha a növény szárba szökken, beteljesíti a vágyadat.
Forrás: Földmágia címû könyve nyomán