Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

8 dolog, amit nem tudtál a szellemekről!

Közzétéve: 2019. 11. 27. Írta: EGG Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 190 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Van-e nemük? Koruk? Öregszenek-e? Intelligensek-e, netán rendelkeznek érzelmekkel? Pihennek-e? Családba rendeződnek? Micsoda kérdések!?

1. A szellemek neme

Szellemeknek (démonok, ördögök, negatív energiák, elementárok, stb.) nincs fizikai, kézzelfogható testük. Hogyan különböztették meg őket egymástól, ki tudja, de finom alakjukban, pszichológiai jellemzőik alapján hímnemű és nőnemű csoportokba sorolják őket. Megnyilatkozásaikban használt jelek alapján arra következtetnek a szellemvilágot kutatók, hogy a halál előtti időpontban aktuális nem és megjelenési mi volt az, ami befolyásolja egy szellem nemét.

2. Meddig él egy szellem?

Az emberek esetében az élettartam kifejezés jelenti az eltelt időszakot a születésük és haláluk között. A szellemek esetében ezt az időszakot nem tudjuk így behatárolni, de megpróbálhatjuk megfordítani a tételt. A test halála utáni időponttól az újjászületésig, vagy a végső újjászületésig. Láthatjuk tehát, hogy a szellemek élettartama változatos, de legalább nincs súlyproblémájuk és a ráncokkal sem kell törődniük...

3. Öregszenek-e a szellemek?

Emberi mivoltunkban birtokolunk egy halandó testet. Már magzati korunkban kialakul, végigkíséri életünket – ha belegondolunk, igen nagy változáson megy keresztül, míg elhasználjuk- majd az öregedés folyamatának lezárultával levetkőzzük. A növekedés és az öregedés a test szükségszerű funkciója, bár az öregedés szükségszerűségéről mai napig folynak a viták tudományos berkekben. Gondolj csak a kaukázusi kefírre, a félévente piacra kerülő csodaszerekre, melyektől 10 évvel fiatalabb leszel. 20 éven aluliaknak erősen ellenjavallott! Szellemiségünk viszont az öregedéssel fordítottan arányosan növekszik, így szellemlétünk idején, figyelembe véve az előző életekben is felhalmozott tudást, igen bölccsé válunk. Ezek után elmondhatjuk, hogy a szellemek nem öregszenek, miután megszületnek újra, úgyis amnéziás periódus következik.

4. Honnan kapják az energiát a szellemek?

Meditáció, mantra során tankolnak fel a mi energiánkból, de az is lehet, hogy rendelkeznek saját energiával – végtére is a gondolatok megteremtése is energiafelhasználással jár. Azt pedig már leszögeztük, hogy értelmesek, feltéve, hogy értelemmel ruházzuk fel őket. Gondoljunk csak bele: mit kezdenénk egy sugallattal, ha értelmetlen lenne? Na, ugye! Gondolj jóra és jó történik – magyarul, a gondolati előfutáraidat, melyeket nevezhetünk szellemi megnyilvánulásodnak is, előre küldöd a jó cél érdekében. Miért ne küldhetné Isten, Buddha, vagy más kedvenc szellemi tanítód is ugyanígy előre az ő futárait? Máris elérkeztünk a Mindenség forrásához – Istenhez. Erről is folyik a vita, persze, hogy Isten bennünk él, avagy a fejünk fölött csücsül egy felhőn. Amikor kell, álljon mellénk, hogy honnan érkezik, az a magánügye.

5. Intelligensek-e a szellemek?

Gondolkodásra és helyváltoztatásra képesek, de főképp az előbbi okán, egyértelműen igen a válasz. A szellemi test el van telve vágyakkal. Ha csak a  saját vágyaid eszedbe jutnak, beláthatod, hogy számodra azok kielégítése, akadályoztatásod esetén is könnyebb, mint egy szellemi lényé. Testi igényeidet kielégíteni, amilyen a táplálkozás, alvás, szexualitás csak testi mivoltodban vagy képes. (Most nagyvonalúan hagyjuk figyelmen kívül a fényevőket, a meditálva alvókat és a fejben szexelőket.) Lelki, szellemi igényeiket csak értelmükön keresztül tudják megvalósítani, tartalommal feltölteni.

6. A szellemek létezhetnek a talajban, vízben vagy a tűzben?

Igen. Nincs semmi, ami ebben megakadályozhatná őket. Nem korlátozza a fizikai test érzékenysége, sérülékenysége. Már eleink megmondták, a Föld szelleméhez imádkozni kell a termésért, hol máshol lakhatna, ha nem a talajban?

7. Hogyan pihennek a szellemek?

Fizikai test híján kényszerítő igény sincs, hogy aludjon egy szellem. Teóriák szerint alvás közben szellemünk megszabadul kötöttségeitől és éli a maga életét egy másik dimenzióban. Nem véletlen, ha álmaidban elhunytakkal találkozol és beszélgetsz velük – valószínűleg valóban találkoztatok is. A bizonyítás ugyan várat még magára, de megkapó élmény szeretteinket újra látni.

8. Szellemeknek van családi élete?

A családi élet fogalma a szellemek körében nem létezik, hiszen minden mindennel összefügg. Csoportosítani az ember szokott kényszeresen, azonban ha szétnézel magad körül, észreveheted, hogy az utóbbi években, évtizedekben a vérrokoni kötelékek fellazultak, és a szellemi szülők, testvérek megjelenése az emberek életében tömegessé vált. Nem a család ellen irányuló kijelentés, csupán egy megfigyelt tendencia. Mindazonáltal szellemek csoportjai dolgozhatnak szellemként is egy célon, ahogyan tették ezt anyagi valójukban is. Nevezhetjük családnak is ezt a csoportot, de vérkötelék nélkül.

Forrás: Ezoterikus.hu